Najveći novogodišnji trendovi 2023. u dekoraciji

by | November 20, 2023
Najveći novogodišnji trendovi 2023. u dekoraciji

Kada je pravo vreme za prazničnu dekoraciju može biti kontroverzno pitanje ali pre nego što odgovorimo, pogledajte koji su novogodišnji trendovi ove sezone.

Najveći novogodišnji trendovi 2023. u dekoraciji

Medenjaci

Ako ste ljubitelj vintidž estetike, dopašće vam se ovaj trend prazničnog dekorisanja koje je inspirisnao medenjacima. Jednostavno možete kombinovati sveže pečenih kolačića (ili dekoraciju sa motivima istih) sa toplim neutralnim tonovima i nekim starinskim printom (na primer karirano). Oslonite se na ovaj “domaći” trend koji izaziva nostalgiju tako što ćete svoju kuhinju osvežiti keramičkim posudama i slatkim krpama. Ovaj trend se odnosi na ona topla, nejasna osećanja koja dolaze samo u ovo posebno doba godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pottery Barn (@potterybarn)

Članak se nastavlja posle reklama

Šumski dekorativni predmeti

Priroda je uvek muza kada je u pitanju dizajn, a ove godine praznični dekor inspirisan šumom se pojavljuje svuda. Pečurke, žir, šišarke i krznene životinje poput veverica, jelena i lisica pojavljuju se u najnovijim kolekcijama prazničnih dekoracija. Tokom hladnog meseca kao što je decembar, kada biste radije ostali kod kuće nego da izađete napolje, ovi elementi inspirisani prirodom će uneti spoljašnjost i dodati privlačnu notu vašoj prazničnoj dekoraciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terrain (@shopterrain)

Novogodišnji trendovi u vintidž stilu

Za praznike, izaberite neočekivanu teksturu poput kože za svoje praznične čarape i uparite ih sa tradicionalnijim elementima kao što su karirani komad i drvene grančice na stolu. Muški mirisi takođe mogu dodati atmosferu. Note poput balzama i kedrovine su uvek popularni u ovo doba godine (jer mirišu na božićno drvo!), a možete dodati i note mahagonija ili duvana.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pottery Barn (@potterybarn)

Pastelni tonovi

Ružičasti trend koji je dominirao 2023. i dalje je tu, ali dobija preokret nadahnut slatkišima za prazničnu sezonu. Dekoracija u pastelnim bojama inspirisan slatkim poslasticama je u trendu ove sezone, pa ako ste ikada bili inspirisani da transformišete svoj dom u sopstvenu Zemlju slatkiša, ovo je godina da to uradite. Potražite ukrase koji su inspirisani pepermintom, razigranim omiljenim poslasticama i dodacima u pastelnim nijansama ružičaste, plave i zelene. Čak i ako samo ukrasite minijaturno drvo za svoju spavaću sobu ili kancelariju, ovaj slatki trend je previše sladak da biste ga propustili.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Ford (@homewithhelenandco)

Dekoracija kamina

Dekorisanje kamina za praznike nije novo, ali postaje ove sezone to postaje mnogo složenije. Slično dekoraciji stočića za kafu, ovo u osnovi podrazumeva ukrašavanje kamina vencima, svećama, ukrasnim grančicama, prazničnim čarapama i bilo čime drugim što vam srce poželi. Kada stilizujete, obavezno uključite predmete sa različitim teksturama, visinama i oblicima da biste stvorili kontrast. A ako nemate kamin, bilo koja ravna površina će biti dovoljna! Dekorišite svoje TV postolje ili otvorenu policu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AnthroLiving (@anthroliving)

Pravo vreme za novogodišnju dekoraciju je vrlo induvidualno i trebalo bi da sami donesete odluku o tome. S jedne strane, to možete uraditi već u novembru, a s druge strane ni čekanje praznika nije pogrešno. Ukoliko se premišljate, predlažemo da započnete sa malim detaljima koje ćete polako unositi u svoj dom i, kako vreme odmiče, ispunjavati enterijer prazničnom dekoracijom sve dok ne okitite jelku. Na ovaj način nećete pogrešiti ili imati grižu savesti, a euforija može da počne.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Natallia Dzenisenka/GettyImagesPlus