Dekoracija bočnog stočića u dnevnom boravku

by | November 1, 2023
Dekoracija bočnog stočića u dnevnom boravku

Ako želite da unesete autentičan ambijent u vašu dnevnu sobu, ovakva dekoracija bočnog stočića uz pametan raspored ulepšaće čitav prostor. Iako su obično u centralnom delu dnevnog boravka, kada stočić za kafu postavite bočno, prostorija dobija poseban šarm.

Dekoracija bočnog stočića u dnevnom boravku

Dekorativni poslužavnik

Kada stilizujete bilo koji komad nameštaja u vašem domu, jedan od dobrih ideja jeste da započnete sa osnovnim slojem na kom možete da gradite ostatak dekoracije. Započnite sa postoljem, kao što je ukrasna tacna ili podmetač sa zanimljivom teksturom, kako biste uzemljili predmete.

Iako postoje beskonačne opcije osnovnog sloja koje možete izabrati za vaš bočni stočić, izgleda da se dizajneri slažu da su dekorativne poslužavnici opcija sa kojom ne možete pogrešiti. Ne samo da su funkcionalne za premeštanje šoljice za kafu i tanjirića, već i dodaju koherentnost u rasporedu dnevne sobe.

Članak se nastavlja posle reklama

Visina i tekstura

Eksperimentisanje sa visinom na vašem bočnom stočiću je od suštinskog značaja kako bi se obezbedio kohezivan izgled koji pruža dodatno interesovanje u prostoru. Ukoliko su svi dekorativni predmeti iste visine, čitav prikaz može delovati pomalo blago.

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite predmete različite visine i materijala koji dobro izgledaju kada se kombinuju. Ovo može dodati malo vizuelnog interesa bez da stvari izgledaju neorganizovano ili pretrpano.

Kako postaviti trpezarijski sto u malu dnevnu sobu?

Članak se nastavlja posle reklama

Simterija

Kada stilizujete svoj bočni stočić u dnevnoj sobi, važno je razmisliti o tome kako stvoriti simetriju u celoj prostoriji da biste postigli uravnotežen izgled. Dekorisanje bočnog stočića za kafu bi trebalo da uključuje određeni stepen simetrije. Stvorite osećaj ravnoteže postavljanjem predmeta, kao što su sveće ili lampe, u parovima na oba kraja stočića. Isto se može reći i za sve druge razne predmete koje imate na stolu.

Članak se nastavlja posle reklama

Personalizovana dekoracija bočnog stočića

Ne zaboravite da dodate i lične predmete svom bočnom stočiću. Na kraju krajeva, ovo je vaša dnevna soba u kojoj vi i obično vaši gosti provode najviše vremena i tako dodavanje predmeta koji su vam lični stvaraju osećaj doma. Knjiga koju čitate u poslednje vreme, dragi suvenir ili unikatna skluptura mogu čak biti dobar početak razgovora.

Članak se nastavlja posle reklama

Negativni prostor

Na kraju, vodite računa o negativnom prostoru koji je od velikog značaja prilikom dekorisanja bilo koje površine, ne samo bočnog stočića. Ovo obezbeđuje da prikaz na kraju ne izgleda pretrpano, već da ostane uravnotežen.

Količina negativnog prostora u velikoj meri zavisi od toga koliko je velika vaša dnevna soba, ali najbolje ćete moći da procenite ukoliko isprobate nekoliko ideja. Negativni prostor je važan kao i dekoracija jer omgućava svakom predmetu da se ističe i diše.

Članak se nastavlja posle reklama

Wabi sabi dnevna soba: Japanski minimalizam sa dušom


Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus