Kako postaviti trpezarijski sto u malu dnevnu sobu?

by | October 27, 2023
Kako postaviti trpezarijski sto u malu dnevnu sobu

U otvorenim i malim dnevnim sobama, trpezarijski sto može ozbiljno narušiti funkcionalnost. Postavite ga ovako za prostraniji i lepši prostor.

Kako postaviti trpezarijski sto u malu dnevnu sobu?

Dekorativni predmeti

Ako postoji volja, postoji i način. Ako je vaša dnevna soba otvorena ali imate malu zidnu pregradu, iskoristite tu sobnu pregradu u svoju korist. Napravite vizuelnu pregradu, okcačite luster iznad trpezarijskog stola, dodajte ogledalo i ubacite u ugao barska kolica. Svi ovi detalji signaliziraju da je ovo zasebna trpezarija, a ne deo dnevne sobe.

Slojevi

Uobičajeno pravilo sa malim prostorom je „manje je više“. Ali to nije uvek slučaj. Na kraju krajeva, morate iskoristiti prostor što je više moguće. Ovaj pravougaoni trpezarijski sto se nalazi u blizini police za knjige prepune knjiga i police koja služi kao zgodno mesto za kačenje šešira. Sve je udobno, kompaktno i izgleda baš kako treba.

Umetnička dela

Da bi vaš trpezarijski prostor izgledao vizuelno odvojeno od ostatka dnevne sobe, pokušajte da ga naglasite umetničkim delom. Osim toga, viseći ormarić ili polica za vina takođe dajte priliku da dodate dodatnu dekoraciju koja zaokružuje prostor.

Blokiranje prozora

Da li imate klizna balkonska vrata ili ogroman prozor? Ne brinite ako ih vaša trpezarija malo blokira – neće izgledati nezgodno ako se uradi kako treba. Potražite nizak nameštaj koji je minimalna prepreka, a i dalje doprinosi funkcionalnosti prostora.

Udobne trpezarijske stolice

Umesto da birate najjenodtavnije modele stolica koji zauzimaju što manje prostora, uradite ovo. Potražite udobne trpezarijske stolice koje mogu vrlo lako postati i deo nameštaja dnevne sobe ukoliko očekujete veći broj gostiju.

Klupe u obliku slova L za trpezarijski sto

Umesto trpezarijskih stolica, možete koristiti klupe u obliku slova L kako biste učinili prostor udobnim i kompaktnim. Kružni mali sto doprinosi funkcionalnosti prostora, a ujedno može da posluži i kao stočić za kafu. Ne samo da izgleda prozračno i prostrano, već niko ne izgleda skučeno kada sedi u njemu!

Tepisi

Koristite tepihe da napravite poseban prostor za ručavanje. Jednostavan način da se kaže „ovo je trpezarija“ je da koristite tepih za označavanje prostora. Zabavite se bojama tepiha da bi vaša mala soba bila blistava.

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus