Nekoliko ideja za pozicioniranje TV-a u malom dnevnom boravku

by | October 31, 2023
Nekoliko ideja za pozicioniranje TV-a u malom dnevnom boravku

Kao što će vam svako reći ko živi u stanu sa jednom spavaćom sobom, mali prostori dolaze sa određenim žrtvama, bez obzira koliko taj stan bio šarmantan, posebno ako ste strastveni gledalac televizije. Jedna od tih žrtava je gde postaviti televizor – tačnije, gde ga postaviti bez žrtvovanja stila i prostora.

Pozicioniranje TV-a u malom dnevnom boravku: Ideje i saveti

Postoji mnogo načina da se tehnologija uklopi kao prirodni deo vašeg prostora, bilo da je postavljena između otvorenih polica ili smeštena među vaše omiljene predmete. Sve što je potrebno je malo kreativnosti i veštih poteza da se spreči da izgleda kao očigledno postavljen “trn u oku”.

Ideje za uređenje malog dnevnog boravka sa televizorom: Idite vertikalno

Odaberite minimalistički izgled i iskoristite vertikalni zid postavljanjem televizora. Ovo će pomoći da vaš mali dnevni boravak ne deluje pretrpano i pružiti više prostora vašem nameštaju.

Pozicioniranje TV-a u dnevnom boravku: Otvorene police

Umesto tradicionalnog ormara, pokušajte postaviti televizor iznad otvorenog stola. Ovo oslobađa dragoceni prostor za dekorativne korpe i otvorene police ispunjene vašim omiljenim stvarima, tako da se televizor lako uklapa u vaš dnevni boravak umesto da se ističe.

Volimo police koje služe i kao medijski sto. Ovde, prozirna vrata prikazuju eklektičan raspored knjiga i lepih vaza, čineći vašu postavku televizora delom namernog dizajna (i manje očiglednom smetnjom u prostoru).

Dvostruka namena

Kada vaš mali prostor služi kao dnevni boravak i trpezarija, ovaj elegantan plutajući konzolni sto pruža odgovarajući okvir za televizor bez ugrožavanja stila i prostora. Upotpunite izgled tepihom i dekorativnim jastucima kako biste jasno razgraničili svoj prostor za gledanje televizije od mesta za večeru.

Kako postaviti trpezarijski sto u malu dnevnu sobu?

Više svetla

U malom dnevnom boravku sa puno prozora, ponekad je najprikladnije mesto za televizor iznad kamina. U ovom slučaju, koristite ga kao tačku fokusa za postavljanje svog prostora za sedenje oko njega. Uparite sofe naspram jedna drugoj kako biste stabilizovali prostor, dok par prozračnih stolica popunjava otvoren prostor.

Nadamo se da su ove ideje inspirisale kako da smestite televizor u mali dnevni boravak bez da žrtvujete stil i prostor. Uz malo kreativnosti i pametno planiranje, možete stvoriti elegantan i funkcionalan prostor za uživanje u omiljenim TV emisijama.

Borjana Božić

in4mal/gettyimages