Da li bi otvorena kuhinja trebalo da bude usklađena sa dnevnom sobom?

by | August 14, 2023
otvorena kuhinja

Da bi ove dve prostorije bile harmonične i stilski usklađene, sigurno se pitate kako bi dnevna soba i vaša otvorena kuhinja trebalo da budu uređene.

Da li bi otvorena kuhinja trebalo da bude usklađena sa dnevnom sobom?

Šema boja

Najlakši način da povežete ova dva prostora? Obojite ih istom bojom. Ili barem uverite se da šema boja vaše dnevne sobe ima dodire sa svim što se dešava sa vašom šemom boja u kuhinji. Na primer, možete uskladiti boju kuhinjskog ormarića sa bojom zida u dnevnoj sobi ili uskladiti boju garniture sa bojom zidova u kuhinji.

Čak i u slučajevima kada kuhinja nije deo plana otvorenog koncepta, održavanje određenog nivoa kohezivnosti i dalje ostaje važno. Boje kuhinje treba da makar blago pređu u dnevnu sobu, obezbeđujući nesmetan prelaz u celom domu. Iako dizajn ne mora da bude identičan, uključivanje veza kao što su boje ili šare može uspostaviti osećaj harmonije i kontinuiteta u celokupnom dizajnu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ručice za kuhinju: Sa ovim stilovima nećete pogrešiti

Podovi

Stvaranje veze između kuhinje i dnevne sobe moguće je postići i uz drvene podove koji su daleko elegantniji od pločica ili tepiha.

Odmah stvarate besprekoran protok između dve sobe, pa čak i ako se razlikuju po estetici, ta jasna veza će i dalje biti očigledna. Možete i omekšati pod u dnevnoj sobi uz centralni tepih kako biste ga učinili prijatnijim dok se opuštate tokom dana.

Članak se nastavlja posle reklama

Komode

Komode sličnog dizajna mogu biti divan način da povežete ove dve prostorije na suptilniji način. Nameštaj u dnevnoj sobi u stilu kao vaši kuhinjski ormarići stvoriće vezu i harmoniju, a i dalje će sačuvati svoju autentičnost. Možete koristiti istu bolu ormarića ili se odlučiti za modele sa istim ručicama, prednjim delom od stakla i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Lični stil: Otvorena kuhinja i dnevna soba

Želite siguran način da povežete vašu kuhinju i dnevnu sobu? Uredite ih dekorativnim predmetima koji odražavaju vaš lični stil. Nemojte biti previše vođeni trendovima i ispunite oba prostora bojama, šarama, stilovima i dekoracijom koji volite. Naravno, ovo će svim prostorijama u vašem domu dati isti osećaj, jer odražavaju vaš ukus.
U dnevnoj sobi ovo ne bi trebalo da bude previše teško ali u kuhinji, koja može biti tako praktičan prostor, može biti malo teže. Dekoracija zidova u kuhinji može biti način da pokažete svoj lični stil i stvorite veze između dva prostora. Izaberite umetnička dela istog slikara ili uskladite okvire od sobe do sobe. Koristite kuhinjske police da biste prikazali neke od svojih najlepših posuđa, čak biste mogli da unesete i posuđe iz kuhinje na police u dnevnoj sobi.

I iako je veliki trend dizajna enterijera da se vaša kuhinja oseća kao dnevna soba, ponekad ovo nije praktična opcija. U zavisnosti od toga kako koristite svoju kuhinju i svoj dom, možda želite da se ova dva prostora osećaju drugačije – kuhinja je funkcionalno mesto za kuvanje, a dnevna soba mekši prostor za opuštanje.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

sergiophoto84/GettyImagesPlus