Ručice za kuhinju: Sa ovim stilovima nećete pogrešiti

by | August 11, 2023
Ručice za kuhinju

Možda niste ni obratili pažnju ali ručice za kuhinju zaista doprinose ambijentu u prostoru i mogu ga ulepšati, a da ne potrošite čitavo bogatstvo na renoviranje.

Ručice za kuhinju: Sa ovim stilovima nećete pogrešiti

Pametna kombinacija

Naizgled bez napora ali hrabro, izaberite dugačke četvrtaste ručice koje možete ukopite sa kružnim ručicama za elegantnan i šik izgled. Na ovaj način pružićete kuhinji više vizuelnog interesa i dimenzije.

Glamur u kuhinji

Mnogi dizajneri ručice opisuju kao “nakit za kuhinju“. To su detalji koji privlače pažnju kada uđete u prostoriju i mogu potpuno da transformišu izgled, a da ne uložite mnogo novca. Ručice nisu samo funkcionalne, već doprinose i estetici prostora. Različiti stilovi pružiće kuhinji drugačiji ambijent. Zlatna boja ručica definitivno će kuhinju učiniti luksuznijom i raskošnijom.

Kuhinja bez zidnih ormarića: Pogledajte šta predlažu dizajneri

Ručice za kuhinju u boji

Među najnovijim trendovima u kuhinji su i ručice u boji. Jarki tonovi stvaraju upečatljiv kontrast koji odmah privlači pogled na ove ručice.

Dugačke ručice za kuhinju

Za elegantan i minimalistički izgled potražite model dugačkih ručki za kuhinju. Uz ovaj izbor ćete vizuelno privući pažnju na druge detalje u prostoru jer neće odvlačiti pažnju. Prednost je u tome što mogu da se koriste i za kuhinjske ormariće, kao i za fijoke.

Mesingane ručice

Mesing je tradicionalni materijal koji je prevazišao modu i postao klasik. Postao je posebno popularan u poslednjih nekoliko godina zbog svoje izdržljivosti i elegancije. Kombinacija mesinga ne samo da povećava estetsku privlačnost, već i poboljšava funkcionalnost kuhinje. To je suptilan način da svojoj kuhinji dodate stil i praktičnost.

Tradicionalni stil

Ako preferirate vintidž ili tradicionalni stil, onda će ručice za kuhinju koje vizuelno izgledaju zasterelo funkcionisati prelepo. Male kružne ručice se često biraju za lakša vrata ormarića, a ručke koje imaju širu površinu su korisne za fioke koje ih lakše otvaraju.

 

 


Miljana Momirović

Bruce Peter Morin/GettyImagesPlus