Vintidž enterijer: Spoj topline i nostalgije u domu

by | July 14, 2023
Vintidž enterijer: Spoj topline i nostalgije u domu

Šarmantni spoj nostalgije i savremenog dizajna pruža vintidž enterijer koji unosi neverovatnu toplinu u svaki dom. Pogledajte kako da primenite u prostoru.

Pametan i sofisticiran pristup enterijera sadrži veoma voljene klasične komade, prelepe materijale i dodir tekstura.

Zamislite samo radnu sobu svojih baka i deka, punu pohabanog kožnog nameštaja, starinskih polica za knjige, pletenih navlaka i zlatnih ramova. Ovi elementi pomažu da se ponovo stvori prostor koji je bezvremenski, a to je zapravo vintidž enterijer koji je tako popularan.

Vintidž enterijer

Neke prostorije su sjajne za uređenje u vintidž stilu ali mogu vas inspirisati da dekorišete enterijer u celom domu. Kada je u pitanju ova estetika, svaka soba je potencijalno platno.

Dnevne sobe, radne sobe i spavaće sobe su posebno pogodne jer u njima starinski dekorativni predmeti i nameštaj izgledaju vrlo šik.

Kuhinje i kupatila mogu biti izazovnije zbog funkcionalnosti koju traže. Međutim, sa pravim pristupom dizajnu, i ove prostorije možete urediti u vintidž stilu.

Priča

Svaki vintidž element je na višem nivou kada dekorativni predmeti ili nameštaj pričaju priču, ne samo o enterijeru, već i o vama.

Potražite komade koji ponosno nose svoju prošlost. Udobnost izlizane kože, toplina starinskog drveta – ovi elementni oživljavaju vintidž estetiku.

Vintidž enterijer: Printovi i tapete

Korišćenje teksture u dizajnu enterijera je od vitalnog značaja i, bukvalno, utkano je u tkaninu rečnika i prakse dizajnera. Jednostavno, bez teksture, prostor će izgledati monotono.

Omekšajte moderne prostore ćebadima, starinskim tepisima i navlakama za jastuke u nostalgičnim printovima. Što više slojeva, to je prijatnije.

Starinski nameštaj

Nema potrebe da svaki komad nameštaja bude moderan i nov. Prigrlite šarm izbledele boje, potamnele metale i završne obrade.

Paleta boja

Paleta boja vintidž enterijera je tamna ali raspoložena i topla. Ovo će stvoriti prijatan ambijent koji je jedan od ključnih kvaliteta izgleda, zajedno sa sofisticiranom estetikom. Čokoladni ili espresso tonovi će najbolje da se uklope uz starinski izgled. Karirani print je kontroverzan ali potpuno je prirodno da se nađe u sklopu ovog trenda.

Zar ovakav izgled prostora ne budi pregršt emocija i nostalgiju?

 


Miljana Momirović

2Mmedia/gettyimages