Viseći kuhinjski elementi: Savršena organizacija

Viseći kuhinjski elementi su pravo rešenje za odlaganje predmeta bilo da su u pitanju elegantne police, ormarići, šine ili magneti. Pogledaje naše savete za savršenu organizaciju.

by | July 14, 2023
Viseći kuhinjski elementi

Viseći kuhinjski elementi su pravo rešenje za odlaganje predmeta bilo da su u pitanju elegantne police, ormarići, šine ili magneti. Pogledaje naše savete za savršenu organizaciju.

Kada su u pitanju kuhinje, nikad nema previše mesta za odlaganje. Poslednja stvar koju želite su pretrpani ormarići i fioke kada pokušavate da skuvate večeru. Moderne ideje za odlaganje u kuhinji prevazilaze tradicionalne zidne ormariće. Dostupne su razne opcije koje u potpunosti iskorišćavaju zidove – od otvorenih polica do regala.

Viseći kuhinjski elementi: Kako da organizujete skladištenje na zidovima

Pored toga što su praktičan dodatak kuhinji, ova rešenja za odlaganje mogu da poboljšaju estetiku i doprinesu boljoj funkcionalnosti kuhinje.

Članak se nastavlja posle reklama

Bilo da dizajnirate potpuno novi raspored kuhinje ili tražite načine da uvedete nove ideje za kuhinjske police u kuhinji, prikupili smo vam interesantne ideje koje će vam pomoći da na najbolji mogući način iskoristite zidove za skladištenje.

Kreirajte zidni displej


Pronalaženje mesta za skladištenje začina u maloj kuhinji može biti nezgodno, posebno ako želite da su ove staklenke blizu šporeta. Srećom, njihove lagane i male proporcije znače da se savršeno uklapaju u zidne police, poput ove.

Okačite šinu za šerpe


Moraćete da pravilno organizujete šerpe i tiganje ako želite da vam kuvanje teče nesmetano. Umesto da pokušavate da ih nagurate u ormare, okačite ih na šinu koja se nalazi iznad radnih ploča.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseći kuhinjski elementi: Otvorene police

Ukoliko imate malu kuhinju, umesto kuhinjskih ormarića možda su police bolja ideja. Budite krerativni, igrajte se bojom i dizajnom kako biste maksimalno iskoristitli prostor na zidu. Mnogi ljudi izbegavaju otvorene police plašeći se da bi kuhinja mogla da izgleda neuredno. Ali dobra organizacija s ovim policama može da stvori divan prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Trik u postizanju prave ravnoteže između stila i sadržaja: Pokušajte da ne mešate previše komada zajedno. Uverite se da su istog ili sličnog dizajna i boje.

Postavite magnetni panel

 

Članak se nastavlja posle reklama


Magnetni panel koji se montira na zid takođe je odlično rešenje.  To je moderan i siguran način da pokažete svoju kolekciju kuhinjskih noževa, samo budite sigurni da je postavite visoko, van domašaja dece i kućnih ljubimaca.

Kuhinjsko ostrvo


Bočne strane kuhinjskog ostrva nude neiskorišćeni potencijal za vertikalno skladištenje. Dodajte kuke ili šinu da okačite kuhinjske peškire i rukavice za rernu.

Članak se nastavlja posle reklama

Prostor za odlaganje od zida do plafona


Maksimalno iskoristite vertikalni prostor tako što ćete ga postaviti od poda do plafona. Izložene police mogu dobro funkcionisati, ali ako imate prostora, ormarići dvostruke visine mogu biti poželjnija opcija.

Velika količina prostora za skladištenje može brzo postati haotična osim ako nije dobro organizovana. Zato, unutar ormarića organizujte stvari u namenske korpe ili kutije.

Nije loša ideja ni kombinacija zatvorenih i otvorenih visećih kuhinjskih elemenata.  Posuđe koje manje koristite postavite visoko, a tu su i merdevine da vam je sve uvek pri ruci.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseći kuhinjski elementi: Nevidljivo skladiše


Ideje za skladištenje na zidu ne moraju uvek da budu izložene. U stvari, kuhinjski regali  postaju sve popularnije iz dana u dan, zahvaljujući elegantnom dizajnu i sposobnosti da sakriju nered. Na primer, tu možete da odložite male kuhinjske aparate.

Retro police za tanjire

Otvorene police za tanjire ponovo su u trendu. Kako se vaša kolekcija posuđa proširuje, možda ćete želeti da nešto od toga prebacite na police na zidu. Oove police bude sećanje na detinjstvo i toplu kuhinjsku atmosferu.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Dijana Škorić

brizmaker / gettyimages.com