Zidovi u domu mogu biti pravo umetničko delo

Nekada uklanjanje i sakrivanje tih oštećenja može doprineti lepoti enterijera. Znate li da zidovi u domu mogu biti pravo umetničko delo? 

by | April 11, 2023
Zidovi u domu

Nesavršenosti na zidovima mogu biti prava noćna mora, međutim, nekada uklanjanje i sakrivanje tih oštećenja mogu doprineti lepoti enterijera. Znate li da zidovi u domu mogu biti pravo umetničko delo? 

Ovih nekoliko saveta pomoći će vam da uklonite nesavršenosti i pukotine sa vaših zidova i učiniće ih lepim i jedinstvenim. Zidovi u domu, njihova boja i dekoracija imaju ogroman uticaj na izgled sobe budući na njihovu površinu. Poslušajte savete i učinite zidove u domu lepšim.

Zidovi u domu mogu biti pravo umetničko delo

Pokrijte zidove slikama

Ukoliko na zid želite da okačite nekoliko slika, uverite se pre svega da one imaju harmoničan efekat. Birajte mekše i neutralnije tonove koji su u skladu sa nameštajem. Kako ne biste preterali sa bojama, birajte boje poput bele, sive, bež.

Tekstura zida

Zid se može razlikovati i po svojoj teksturi. Ukoliko želite da vaši zidovi budu jedinstveni napravite sami različitu tekstiru zidova uz pomoć valjka za krečenje. Pravite vertikalne pokrete po zidu reljefnim valjkom i bićete oduševljeni rezultatom.

Letvice od poda do plafona

Poslednjih nekoliko godina vrlo su popularne ukrasne letvice na zidovima koje su postavljene od poda do plafona.

Ogledala

Ogledalo na zidu je praktilčno, ali doprinosi i lepoti prostorije. Naime, ogledalo može osigurati više svetlosti u prostoriji što je veoma bitno za estetiku. Uz to, ukoliko birate ogledalo sa ramom, setite se da možete izabrati pravo umetničko delo od rama.

Radijator u boji zida

Ofarbajte radijator istom bojom kojom ste ranije ofarbali zid i dobićete neočekivan, jedinstven i zanimljiv kutak. Ukoliko iznad radijatora postavite policu, zidovi u domu biće odlično iskorišćeni.

Zidovi u domu oblepljeni tapetama

Zidovi u domu ukrašeni diskretnim tapetama mogu delovati veoma sofisticirano. Osim toga, tapete su super način za skrivanje bilo kakvih nesavršenosti.

Lajsne na zidu

Ako imate želju da napravite romantičan i elegantan prostor, izaberite lajsne za zid koje će vam u tome pomoći.

Ovo su samo neki od načina na koje možete u isto vreme sakriti oštećenja na zidovima, ali i dekosrisati dom tako da zidovi u domu budu u prvom planu.

Artjafara/ Getty Images Plus