Drvo novca za lepši dom i bolju finansijsku situaciju

by | February 5, 2024
Drvo novca za lepši dom i bolju finansijsku situaciju

Drvo novca, poznato i kao Krasula ili japansko drvo novca, nije samo ukras za vaš dom već i simbol prosperiteta prema Feng Shui-u.

Drvo novca za blagostanje u domu

Ova biljka, izuzetno popularna u kućnom okruženju, donosi pozitivnu energiju i veruje se da privlači novac. Evo nekoliko ključnih koraka kako održavati ovo čarobno drvo za optimalno bogatstvo u vašem domu.

Smeštaj za Prosperitet

Feng Shui preporučuje postavljanje Krasule pored ulaznih vrata kako bi privukla novac u vaš dom. Ukoliko preferirate uzgoj unutar prostora, postavite je na prozor orijentisan ka južnoj strani kako bi primala najviše svetlosti, ali izbegavajte direktnu sunčevu svetlost tokom najtoplijih letnjih dana.

Idealne temperature

Krasula potiče iz toplijih krajeva, pa je važno održavati odgovarajuće temperature. Držite je u prostorijama sa sobnom temperaturom, izbegavajte hladne prostorije ispod 15 stepeni, ali i previsoke temperature. Ova biljka preferira stabilno okruženje.

Osvetljenje i drenaža

Krasula voli svetlost, pa osigurajte da prima najmanje 6 sati dnevno. Prilikom sadnje, koristite dobru drenažu i izbegavajte promaje. Redovno presađivanje, posebno u proleće, podstiče njen rast.

Umereno zalivanje za drvo novca

Iako je Krasula sukulent, nije bez potreba za vodom. Zalivajte je umereno, posebno tokom zime kada miruje. Proverite da li je zemlja potpuno suva pre zalivanja. Dobra drenaža je ključna kako bi se izbegle suvišne vode.

Sastav zemljišta

Koristite specifično zemljište za sukulente ili napravite sopstveni miks sa peskom, kamenčićima i humusnom zemljom. Kombinacija šumskog humusa, zemlje za cveće i peska je odlična. Tokom proleća i leta, prihranjujte je razređenom tečnom prihranom za kaktuse svakih 15 dana.

Podsticanje cvetanja za sreću i bogatstvo

Cvetanje Krasule može biti izazov, ali pokušajte da je stimulišete na cvetanje. Veruje se da cvetanje donosi finansijski uspeh. Ako primetite da se listovi suše, otkinite ih kako biste napravili prostor za nove, mlade listove.

Održavanje drva novca je prilično jednostavno, i iako se može reći da je otporno na zanemarivanje, pravilna pažnja će osigurati da ova biljka raste srećno i donosi bogatstvo u vaš dom. Pratite ove smernice, a vaša Krasula će postati ne samo ukras, već i simbol blagostanja u vašem životu.

Borjana Božić

Тодорчук Екатерина/gettyimages