Ovaj enterijer dokazuje da neonske boje mogu biti neutralne

by | November 20, 2023
Ovaj enterijer dokazuje da neonske boje mogu biti neutralne

Neon žuta nije tipičan izbor boje za farbanje zidova, a još manje uobičajen izbor za stepenište. Međutim, dizajnerka Regan Baker koristila je hrabru nijansu kako bi postavila ton za renoviranje stana u blizini Duboce Parka, a to uključuje i osvežavanje spiralnih stepenica, kao i kombinovanje svetlih osnovnih boja s preciznim završnim radovima.

Neonske boje za jedinstven enterijer

Stan, smešten na poslednjem spratu, već je imao prelepe izložene grede, dve spavaće sobe i dva kupatila, ali vlasnica je želela osveženje koje će zameniti standardne izbore graditelja specifičnim arhitektonskim pronalascima.

Klijentkinja, prvi put vlasnica stana, privukla se ovom jedinicom jer bi pružila idealnu pozadinu za njen kolekcionarski umetnički opus. “Ona je profesorka sa pozadinom u urbanom planiranju, njeni roditelji su bili u umetničkoj sceni, pa je oduvek bila izložena tome”, kaže Baker. “Ona razume važnost detalja.”

Prostor za stepenice je eksplozija ličnosti koja se lepo uklapa s njenim umetničkim delima iste boje i drugim sakupljenim komadima širom kuće. “Kada joj prijatelji dođu, želi da njen dom bude razgovor i da pokaže ko je ona”, dodaje dizajnerka.

Dekorativne neonske boje u dnevnoj zoni

U dnevnoj sobi, Baker je obojila u belo ugrađene plave police, koje sada sadrže predmete poput hot pink boce parfema i antiknog ogledala u obliku kugle, a visoke plafone upotpunila je velikim, udobnim sofarom iz EQ3, Lawson Fenning kafanskom stolicom ukrašenom zelenim cvetnim Pollack tekstilom i Traba stolicom. Boje se nastavljaju kroz roze podne jastuke, odlične za dodatno sedenje, Paulette Rollo jastuk i veliko umetničko delo koje je naručila od Jenny Sharaf. Baker je sarađivala s Tatem Read, direktorom Berggruen galerije, na nekim od većih umetničkih dela.

Zbog otvorenog koncepta, znala je da će dnevna soba i trpezarija morati biti povezane. “Želeli smo šarenu izjavu kako bismo izbalansirali prostor”, dodaje. Nane zelene ottomane pružaju fleksibilno sedenje, dok blagovaonski stol čini prostor vizualno lakim, zahvaljujući Sobu floating edge stolu i Trueing lusteru.

Ostatak doma uključuje slične nijanse, još umetnica klijentkinje i neočekivane uzorke. Abigail Borg tapet dodaje delikatan dodir u toaletu, dok glavna spavaća soba nudi vrhunski doživljaj uzoraka s impresivnim zavesama Svenskt Tenn i tapetama u obliku rešetke, a gostinjska soba/kancelarija dopunjuje geometrijsku privlačnost glavne sobe s tapetama iz Burke Decor-a.

Nežne nijanse u kupatilu

Skladištenje je bilo još jedan ključni faktor u renoviranju, i Baker je potpuno transformisala klijentkinjinu glavnu spavaću sobu i glavno kupatilo jedinstvenim rešenjima. “Uklonili smo prethodne neugodne ugradne ormariće, proširili zid za klizna vrata u kupatilu, zatvorili glavni apartman, dodali cipelarnik i omogućili pristup zidu ormarića sa zidom do zida”, priseća se.

Kupatilo, koje sada odražava eklektičnost ostatka kuće, ima karirane nijanse mente i bele pločice iz Fireclay-a koje se protežu od tuša do poda, kao i novu umivaonu s belim frontovima, izloženim drvenim ivicama i izrezbarenim držačima za fioke.

Ogledalo iz Rich Brilliant Willing prostire se što je dalje moguće od zida do pločica, stvarajući iluziju više prostora. Pametna rešenja za uštedu prostora, živopisne boje i impresivna umetnička kolekcija unose novi život u ovu gotovo stogodišnju kuću.

Borjana Božić

Peter_visual/gettyimages