Jednostavni zimski projekti za privlačan i praktičan dom

by | November 23, 2023
Jednostavni zimski projekti za privlačan i praktičan dom

Kompletno renoviranje doma tokom praznika nije najbolji period . Ipak, ovi jednostavni zimski projekti mogu ulepšati vaš prostor i učiniti ga funkcionalnijim bez velikog budžeta.

Početak zime poklapa se sa vrhuncem praznične sezone, a pripremanje vašeg doma za sezonu pred nama je poslednja stvar na koju neko misli tokom haosa praznika. Zbog toga, pre nego što odlepite za najnovijim trednovima u prazničnoj dekoraciji, izdvojite vikend da zategnete vaš prostor.

Jednostavni zimski projekti za privlačan i praktičan dom

Zatvorite mesta sa promajom

Održavanje vašeg doma toplim tokom zimskih meseci je ključno, a ovaj projekat vam može uštedeti energiju i smanjiti troškove. Potražite područja sa promajOm oko vaših prozora i vrata i poboljšajte izolaciju nanošenjem pur pene, folije za prozore, korišćenjem graničnika protiv promaje pored vrata ili kačenjem termalnih zavesa.

Organizacija ormara

U hladnim, još uvek mračnim zimskim jutrima, poslednja stvar koju ćete želeti da uradite je da prođete kroz čitav ormar kako biste pronašli džemper za koji ste sigurni da je bio tu. Izbegnite nepotreban stres (i nered!) tako što ćete organizovati svoj ormar prema tome koliko često nosite neke komade ili prema boji.

Prijatan miris

Najmanje što želite tokom hladnih dana je da izlazite napolje. Ipak, ako provodite mnogo vremena u vašem domu, možda ćete primetiti neprijatan miris u prostoru koji nikako nije pogodan za opuštanje. Da biste ispunili enterijer prijatnim notama, redovno provetravanje, održavanje prostora urednim i mirisne sveće ili difuzeri podići će uživanje na viši nivo. Potražite mirise inspirisane balzamom i kedrovom, toplim začinima i vanilom ili zimskim voćem poput nara i pomorandže.

Meko osvetljenje

Kada provodite više vremena kod kuće, ambijent je sve. Poboljšajte osvetljenje u svom životnom prostoru tako što ćete zameniti svetle, hladne sijalice u korist žutih, toplih tonova. Isto tako, možete da unesete i lampe, pa čak i da postavite visilice ili zidno osvetljenje da biste poboljšali svoju igru osvetljenja. Ovo će stvoriti ugodnu atmosferu u vašem domu koja će biti savršena za hladno vreme.

Očistite peć

Odvojite malo vremena da pravilno očistite vašu peć kako bi toplota i bezbednost bila na vrhuncu. Isto tako, ako imate digitalni termostat, unapred ga programirajte na željenu dnevnu i noćnu temperaturu. Oba ova jednostavna kućna projekta pomoći će vašem sistemu grejanja da radi efikasnije i zauzvrat vam uštedeti novac, što je ogroman bonus.

Posteljina

Postoje dve vrste ljudi na ovom svetu: oni koji spavaju toplo bez obzira na godišnje doba i oni kojima je potrebna toplota sa gomilom ćebadi na sebi. Ako ste u drugoj grupi, pripremite sve što vam je potrebno od prekrivača za novu sezonu. Uverite se da je sve čisto i spremno pre nego što vam zatreba. Osim toga, nova krevetnina je uvek jednostavan način da vašoj spavaćoj sobi pružite šarm.

Zamenite zavese

Zamena zavesa je odličan način da osvežite svoj dom bez gubitka novca. Termalne, somotne i antilop zavese su obično najpopularnije za zimu jer su odlične u održavanju toplote. Osim toga, one takođe odgovaraju raspoloženju sezone zahvaljujući svojoj teškoj, luksuznoj estetici. Isto važi i za tepihe – sada je vreme da ih izvučete i postavite za stvaranje toplog ambijenta.

Kako okačiti zavese bez bušenja?

Jednostavni zimski projekti u kupatilu

Zamenite svoje trenutne peškire i prostirku za kupatilo debljim, plišanim opcijama u koje ćete se umotati nakon što se tuširate ili kupate, i okačite lep bade mantil na zid u koji možete da se ušuškate. U prostoriji za pranje veša, proverite izduvni otvor i odčepite ga ili zamenite filtere ako je potrebno.

Miljana Momirović

TheItern/GettyImagesPlus, KhongkitWiriyachan/GettyImagesPlus