Kako preurediti stan bez renoviranja i velikog budžeta?

by | November 20, 2023
Kako preurediti stan bez renoviranja i velikog budžeta

Pre nego što se odlučite da potrošite izdašnu količinu novca, pogledajte kako preurediti stan skoro pa besplatno. Otkrivamo 8 ideja za uređenje bez renoviranja svake prostorije.

Kako preurediti stan bez renoviranja i velikog budžeta?

Preuredite dnevnu sobu

U dnevnoj sobi verovatno provodite najviše vremena, pa ova prostorija može prilično brzo da se “istroši” i dosadi vam. Međutim, jednostavno preuređenje može biti sve što vam je potrebno da dnevni boravak ponovo zablista. Promenite raspored sofe, zamenite dekorativne jastuke i postavite novu zidnu umetnost. Zamena dekoracije na polici u dnevnoj sobi može takođe pomođi da se prostor oseća sveže.

Dekoracija stočića za kafu

Možda niste raspoloženi za kompletni razmeštaj u dnevnoj sobi, pa sledi jedan vrlo jednostavan način kako da preuredite stan. Stočić za kafu (ili trpezarijski stol) su centralni deo vaše prostorije i zbog toga je posebno važno da izgleda uredno i privlačno. Oslobodite se tamnih i nerapsoloženih boja i umesto toga se oslonite na svetle boje koje stvaraju kontrast.

Članak se nastavlja posle reklama

Posteljina za spavaću sobu

Podrazumeva se da menjate posteljinu u spavaćoj sobi otprilike jednom nedeljno ali šta kažete na to da priuštite svojoj prostoriji nešto potpuno novo? Verovatno će se ispostaviti da jednostavno menjanje posteljine može kompletno da osveži vaš prostor. Potražite uzorak ili boju koju biste mogli da koristite tokom cele godine kako biste maksimalno iskoristili ovaj trošak.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvetljenje

Kako preurediti stan i učiniti ga svetlijim? Pa vrlo logično, ključnu ulogu igra osvetljenje. Sada, kada su dani kraći, verovatno vam se čini da je vaš stan postao suviše mračan i depresivan. Pokušajte da maksimalno povećate prirodno svetlo. Uveče se oslonite na zidno osvetljenje ili visilice kako biste uneli topli ambijent u prostor. Osim što služi svrsi, novo osvetljenje može biti i deo dekoracije.

Kako preurediti stan novim bojama? 

Ako posedujete bilo koji dekorativni predmet jarkih boja, sada je vreme da ga dobro iskoristite. Prekrivači, jastuci i ukrasni predmeti poput vaza ili umetničkih dela su odlični za ovo. Nekoliko sjajnih boja učiniće da se vaš dom oseća veselijim u sred ove hladne sezone.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvežite peškire

Nema ništa bolje od sveže opranih, mekanih peškira. Verovatno to već radite redovno, ali ako ste puštali da se veš malo gomila, odvojite ovo vreme da operete sve svoje peškire na visokoj temperaturi uz omiljeni parfem za veš. Pogledajte i kako možete da im vratite izgubljenu mekoću.

Kako da peškiri za kupatilo ponovo budu mekani?

Članak se nastavlja posle reklama

Zamenite umetnička dela

Za brzu promenu, pokušajte da zamenite svoju zidnu umetnost. Nemojte se plašiti da se igrate sa svojim trenutnim komadima ili da zamenite one koji više ne odgovaraju vašoj atmosferi. Ako se osećate umetnički, možete se čak okušati u nekim „uradi sam“ umetničkim delima koristeći boje, rezani papir ili druge potrepštine. Postavljanje starih naslovnica časopisa ili stranica knjiga u okvir je još jedan odličan način da kreirate sopstvenu umetnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjska radna ploča

Ovo možda deluje pomalo očigledno, ali uvek je dobra ideja da preuredite svoj prostor za kuvanje. Osim što olakšava pripremu hrane, prostorija će se osećati prozračnijom. To znači da obrišete kuhinjsku radnu ploču i da se uverite da nije potpuno zatrpana i organizovana.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

jp_3d/GettyImagesPlus