Zbog ovih grešaka vam police u dnevnoj sobi nisu privlačne

by | October 30, 2023
Zbog ovih grešaka vam police u dnevnoj sobi nisu privlačne

Činjenica je da police u dnevnoj sobi mogu ozbiljno učiniti prostor neurednim. Da to izbegnete, otkrivamo savete za tip-top organizaciju dekoracije.

Zbog ovih grešaka vam police u dnevnoj sobi nisu privlačne

Greška 1: Previše dekorativnih predmeta

Potpuno je razumljivo da želite da iskoristite potencijal polica u dnevnom boravku i odložite što više predmeta. Ali imajete na umu da u vilju stvaranja privlačnog izgleda, nema potrebe da svaki predmet bude direktno izložen. Ako vam je potreban dodatan prostor za skladištenje, a želite da vaša polica u dnevnoj sobi izgleda skladno, možete koristiti korpe za odlaganje koje će sakriti svakodnevni nered.

S druge strane, razumemo da imate mnogo dekorativnih predmeta koje volite ali zapamtite da uvek možete promeniti stil svojih polica i ustupiti drugoj dekoraciji mesto. S vremena na vreme ih rotirajte za osveženje dnevne sobe bez mnogo truda.

Greška 2: Pretrpane police u dnevnoj sobi

Bilo da se radi o zidnoj niži ili nekoliko plutajućih polica, nema potrebe da ih pretrpavate dekoracijom kako biste stvorili savršenu ravnotežu koja ne izgleda zamorno. Želite da osigurate da ostavljate jednaku količinu negativnog prostora, na svakoj polici, tako da ukupan izgled bude dosledan i ujednačen.

Prigrlite koncept ‘manje je više’. Ostavite malo prostora na policama da omogućite oku da se se zaista zadivi prikazanim predmetima. Ovo pomaže u stvaranju osećaja ravnoteže i harmonije, a istovremeno ga čini estetski prijatnim.

Greška 3: Zaboravljanje palete boja

Bez obzira na lepotu dekorativnih predmeta, i dalje želite da ispratite paletu boja, temu ili stil kada uređujete vaše police u dnevnoj sobi. Nasumično postavljanje predmeta bez vizuelne veze može učiniti da vaše police izgledaju neorganizovano.

Greška 4: Prikazivanje knjiga

Ne kažemo da ne bi trebalo da imate knjige na svojoj polici u dnevnoj sobi ali postoji toliko privlačnih dekorativnih predmeta kojima možete da ujednačite izgled. Između grupe knjiga možete ubaciti keramičku dekoraciju, kutije ili mala umetnička dela kako biste popunili policu i učinili prostor zanimljivijim.

Greška 5: Zanemarivanje dobrog osvetljenja

Ne zaboravite da obratite pažnju na osvetljenje vaše police u dnevnoj sobi. Dobro osvetljenje je ključno za pametno predstavljanje dekoracije vaše police. Loše ili previše oštro osvetljenje može učiniti da čak i dobro stilizovana polica izgleda neprivlačno. Da bi se ovo popravilo, možete koristiti male reflektore, stone lampe ili LED trake kako biste osvetlili stvari i istakli posebne delove vaše police.

Miljana Momirović

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus