Kako da peškiri za kupatilo ponovo budu mekani?

by | September 12, 2023
peškiri za kupatilo

Zamislite onaj osećaj kada se umotate u najmekši oblak nakon tuširanja. Jednostavni trikovi mogu učiniti da čak i stari peškiri za kupatilo ponovo ožive.

Kako da peškiri za kupatilo ponovo budu mekani?

Trik sa sirćetom

Najbolji profesionalni način za mekane peškire za kupatilo je da koristite sirće pri pranju. Jednostavno sipajte šolju sirćeta u bubanj veš-mašine. Ne brinite ukoliko ovaj tretman ne supe nakon samo jednog pranja. U zavisnosti od toga koliko su vaši peškiri grubi, možda ćete morati da ponovite ovaj korak.

Greške zbog kojih peškiri za kupatilo nisu mekani

Da bi peškiri bili što mekaniji, važno je da ih perete na pravi način. Pobrinite se da perete svoje peškire odvojeno od drugog veša kako biste izbegli da se boja ili vlakna prenesu na vaše prelepe mekane peškire.

Članak se nastavlja posle reklama

Imajte na umu, takođe, da nove peškire ne treba prati sa starim. Mešanje potpuno novih i već ishabanih peškira može dovesti do prenosa boje između različitih tkanina.

Takođe je ključno da ne preopterećujete mašinu za pranje veša kada perete peškire. Peškirima je potrebno dovoljno prostora u bubnju da bi disali i cirkulisali, što im omogućava da se pravilno isperu. Ako pokušate da ih ubacite previše, na kraju ćete dobiti zgužvanu gomilu, što će dovesti do krutih peškira. Tipična mašina za pranje veša sa prednjim punjenjem može da pravilno opere oko sedam peškira.

Nemojte koristiti previše omekšivača, jer previše omekšivvača za tkaninu može dovesti do potpuno suprotnog efekta i učvrstiti peškire.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavajte upotrebu izbeljivača. Izbeljivač može ukloniti mrlje na belim peškirima, ali takođe može da učini da boje izblede i izazovu trajno oštećenje tkanina.

Proverite etiketu

Za mekane peškire, obratite pažnju na temperaturu pranja, proveravajući simbole za veš na etiketama svih peškira pre nego što uđu u mašinu. Svaki peškir je drugačiji i zahteva drugačiji tretman. Obavezno pogledajte etiketu pre pranja kako biste maksimalno povećali efikasnost pranja i sprečili uništavanje peškira.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da dizajnirate raskošno parisko kupatilo?

Protresite peškire

Protresanje peškira je jednostavan, brz korak u vašoj rutini pranja koji može imati ogroman uticaj na njihovu mekoću. Prvo, pre nego što stavite peškire u mašinu za pranje veša, dobro ih protresite. Ovo će lagano otvoriti vlakna, omogućavajući omekšivaču da prodre duboko u tkaninu. Ponovo ih protresite nakon pranja za maksimalnu mekoću.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacija faktora brojnih čini peškire krutim, uključujući upotrebu omekšivača i višak praška za veš. Ali drugi razlog može biti i tvrda voda u vašem području jer kamenac otežava čišćenje odeće. Omekšivač vode može pomoći – i sprečiti nakupljanje kamenca u mašini za pranje veša i drugim uređajima – ali u suprotnom pokušajte da koristite šolju sirćeta u mašini za pranje veša da omekšate peškire.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus