Kako da ulepšate kuhinju bez renoviranja?

by | November 15, 2023
Kako da ulepšate kuhinju bez renoviranja?

Jedna od velikih prednosti je što vaš kuhinjski prostor možete učiniti privlačnijim bez velikih radova. Otkrivamo kako da ulepšate kuhinju.

Kako da ulepšate kuhinju bez renoviranja?

Kuhinjska radna ploča

Najistaknutiji deo kuhinje su kuhinjske radne ploče. Ako su od drveta, ponovo ih izbrusite i nauljite i biće kao nove. Osim toga, baterije i slavine takođe mogu biti jeftin način da ulepšate svoju kuhinju. Odlučite se za nešto malo više po svom ukusu, modernije i autentično. Osim toga, jednostavno dodavanje dekorativnih predmeta u jarkim bojama može učini čuda za vaš prostor.

Ako pak želite malo renoviranje u kuhinji koje će omekšati izgled i bolje se uklopiti sa klasičnim rustičnim stilom kuhinje, a da istovremeno izgleda sveže i čisto, zamena kuhinjske radne ploče je jednostavno i pristupačno rešenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Ručice za kuhinju

Zaista lepe ručice za kuhinjske elemente prave ogromnu razliku u celokupnom izgledu kuhinje. Prosečna kuhinja uz privlačan model ručica zaista deluje perfinjenije.Ovo je tako jednostavno rešenje za ulepšavanje kuhinje, ali u beloj kuhinji može biti posebno upečatljivo jer imate to potpuno prazno platno da dodate oblik, boju i teksturu. Ako želite da zagrejete kuhinju, mesing i zlato su očigledan izbor.

Osvetljenje u kuhinji

Deo vašeg malog renoviranje može biti i zamena osvetljenja u kuhinji. Trenutno je veliki trend u kuhinji supermekano osvetljenje. Zamislite svetlost spavaće ili dnevne sobe mekog i toplog sjaja. A ova vrsta manje praktičnog ambijentalnog osvetljenja tako dobro funkcioniše da zagreje kuhinju, čineći kuhinju prijatnijom i toplijom.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da ulepšate kuhinju: Boje za zidove

Što se tiče boje zidova uz belu kuhinju, izbegavajte belu. Beli zidovi daju vrlo malu dubinu i prostor može izgledati ravno. Dakle, ako tražite način da ulepšate kuhinju koja deluje staromodno, promenite boju zida. Čak i najmanji pomak ka nečemu što je još uvek sveže i neutralno, samo toplije i zemljanije, stvoriće suptilan kontrast koji menja prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvorene police

Ovo je malo veći projekat, ali i onaj koji će imati najveći uticaj na prostor. Razbijte zidove tako što ćete izbaciti viseće kuhinjske elemente i zameniti ih otvorenim kuhinjskim policama. Ako možete da žrtvujete kuhinjski prostor za skladištenje, police dodaju mnogo više mogućnosti za dekoraciju koji je ključna za dodavanje šarma u kuhinje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

runna10/gettyimages