Najbolje zavese za kuhinju – 9 sjajnih primera

by | November 8, 2023
Najbolje zavese za kuhinju

Šarmatne zavese za kuhinju mogu uneti privlačni dodir u ovaj pomalo hladan i nezanimljiv ambijent. Pogledajte najlepše modele zavesa.

Najbolje zavese za kuhinju

Kafe zavese

Ako su zidovi vaše kuhinje obloženi prozorima, razmislite o kafe zavesama koje ne blokiraju svetlost u potpunosti. Sa izdašnim donjim elementima, čitav ambijent je u retro stilu. Heidi Caillier je prilagodila otvorene police za kuvarske knjige, tanjire, posuđe za piće, pa čak i umetnička dela. Prozori omogućavaju da dekoracija sija!

Članak se nastavlja posle reklama

Tanke zavese

U monohromatskoj kuhinji, možete se odlučiti i za poluprovidne i tanke rimske zavese, kao što je ovde uradio Jeff Andrews. Crna viseća obloga izoštrava ceo prostor.

Rimske zavese za kuhinju

U ovoj kuhinji koju je dizajnirala Alexandra Kaehler, klasična plava i bela kombinacija dobija suptilan obrt sa sivim tonom. Rimske zavese u prugama idu duž čitavog prozorskog prostora. Sunčano raspoloženje doživelo je vrhunac uz sveže cveće koje raste kraj prozora.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavese do poda

U ovoj kuhinji koju je dizajnirao Malstev Design, raspoložene crvene zavese daju dostojanstven osećaj drame. Sviđa nam se kako se protežu od poda do plafona i kako su pričvršćene super nisko do zemlje kako bi zaigrano iskrivili proporcije. Ovo će takođe obezbediti malo privatnosti, što rezultira romantičnom (i prazničnom) atmosferom.

Članak se nastavlja posle reklama

Kohezivnost printova

Okačite kafe zavese za spontani, razigrani osećaj i dodir privatnosti bez potpunog blokiranja svetlosti, a zatim koristite odgovarajuću tapetu ili tkaninu za oblaganje visećih kuhinjskih elemenata za koheziju i skriveno skladištenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Drveni kapci za prozore

Dizajnirane od strane Leanne Ford Interiors, ovi kapci za prozore nalik vratima ambara omogućavaju vlasnicima da prilagode osvetljenje, a istovremeno poigravaju rustičan izgled. To je prirodan prelaz u donošenje estetike seoske kuće u vaš dom!

Članak se nastavlja posle reklama

Tkane cvetne nijanse

Lauren Lothrop Caron iz Studija Laloc dodala je tople mesingane akcente i rimske nijanse ovih zavesa kako bi prostor učinila privlačnijim. Cvetni uzorak dopunjuje bilo koju biljku na vašoj kuhinjskoj radnoj ploči, a nijanse žalfije donose prizemljen, zemljani osećaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Debele zavese

Obratite pažnju na ovaj prilagođeni banket Emily Henderson i dizajnirajte imajući na umu svoje krznene prijatelje. Debele platnene zavese razbijaju belu i crnu šemu boja bez ometanja protoka prostora. Zavese su dovoljno debele da ih noću spustite, a radoznale kandže ih neće oštetiti.

Zavese sa naborima

Dane Austin je dizajnirao ovu kuću iz 19. veka za porodice da uživaju u obrocima sa pogledom. Zavese prekrivene voćem se otvaraju kako bi sunce preplavilo kutak za doručak. „Starinski mesingani kitnjasti luster i sto za doručak dodaju prirodnjačke dodire engleskog seoskog imanja“, kaže Autin.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

annaia/GettyImagesPlus