Kako da postignete rustični italijanski enterijer u vašem domu?

by | September 26, 2023
italijanski enterijer

Od smelih uzoraka do toplih boja, italijanski enterijer odiše gostoprimstvom i zadivljuje svojim privlačnim dizajnom. Pogledajte ključne elemente za vaš dom.

4 saveta kako da postignete rustični italijanski enterijer u vašem domu

Terakota boja

Unesite toplinu i dubinu u svoj italijanski enterijer sa privlačnim tonovima terakote koji podsećaju na sunčane površine sicilijanskog podneblja – od bogate crvene do izgorele narandže.

Za šemu ukrašavanja koja dočarava osunčane zidove Italijana, uzmite inspiraciju u zemljanim tonovima terakote. Boja inspirisana glinom na latinskom zapravo znači “pečena zemlja”.

Članak se nastavlja posle reklama

Danas, terakota igra svoju ulogu kao akcentna boja ili kao glavna pozadina u šemi uređenja. Njena velikodušnost karaktera znači da terakota ima sposobnost da obavije svoje ruke oko vašeg doma svojim toplim tonom tokom cele godine.

Njena dubina boje znači da je terakota savršena za sa prostorije koje su okrenute severu, dodajući sjaj čak i najtamnijim uglovima u prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Rustično i moderno

Pažljivo kombinovanje rustičnog sa modernim stilom je pravi italijanski specijalitet. Ali uradite to kako treba i rezultati će biti jednostavno zapanjujući. Moderano-rustični trend dekoracije enterijera postiže savršenu ravnotežu između udobnog i tradicionalnog, kao bekstvo na selo bez napuštanja granica grada.

Sa naglaskom na prošlost, ali čvrsto ukorenjen u sadašnjosti, ovaj poseban stil nudi jednostavan način da se postigne vanvremenska estetika italijanskog enterijera.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako sumnjate gde da počnete, uvek počnite sa bojom. Izbegnite da prostrani prostor izgleda previše hladno tako što ćete ga dekorisati neutralnim. Jedan važan aspekt koji treba uzeti u obzir prilikom ukrašavanja suptilnom ili prigušenom paletom boja je da unesete što je moguće više teksture jer stvara interesovanje i dubinu u prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Italijanska kuhinja

Dekorativne kuhinje, sa mnogo ličnosti, rasprostranjene su širom Italije. Za mnoge tradicionalne italijanske porodice, kuhinja je zaista srce i duša doma.

Sve na jednom zidu: Linearne kuhinje u obliku slova I

Članak se nastavlja posle reklama

Bez obzira na doba ili status doma, kuhinja je pre svega funkcionalan prostor. Često je i spojena sa trepezarijom kako bi praktičnost bila na maksimalnom nivou.

Danas je kuhinja prostor za provođenje vremena sa porodicom i prijateljima. Dvostrukost njene uloge znači da je važno da kuhinja ne samo da zadovolji vaše praktične potrebe, već je i lepo uređena, nudeći toplu dobrodošlicu svakome ko boravi u njoj.

Članak se nastavlja posle reklama

Italijanski enterijer: Kupatilske pločice

Često sa mnoštvom složenih uzoraka, originalne pločice za kupatilo su veoma tražene kada je u pitanju italijanski enterijer. Globalno, italijanska proizvodnja i inovacije dominiraju industrijom dizajna, a pločice nisu izuzetak.

3 saveta kako da izaberete otmene kupatilske pločice

Više nego bilo koja druga podna i zidna obloga, pločice su doživele renesansu, postajući favorit dizajna bilo da se koriste u novogradnji ili za preuređenje postojećeg doma. Iako postoji mnogo izbora za popularne neutralne tonove, veliki trend su pločice koje imaju blistave boje i šare tradicionalnih mavarskih i italijanskih pločica.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

2Mmedia/GettyImagesPlus