Sve na jednom zidu: Linearne kuhinje u obliku slova I

by | September 25, 2023
Linearne kuhinje u obliku slova I

Jedan od najpopularnijih oblika su linearne kuhinje zbog svoje praktičnosti da se prilagode uskom i malom prostoru. Pogledajte kakav raspored je najpraktičniji.

Sve na jednom zidu: Linearne kuhinje u obliku slova I

Šarena kuhinja u obliku slova I

Prvobitno smeštena na drugom kraju apartmana, kuhinja je vraćena kako bi se stvorila velika savremena dnevna soba. U ovom tipu rasporeda kuhinja u obliku slova I pronalazi svu svoju funkcionalnost. Raširena celom dužinom zida, ovaj prostor oslanja se na zabavni izbor boja koji je prožet modernim stilom.

Linearna kuhinja sa šankom

Savršeno optimizovana i kompaktna, ova mala kuhinja ima udoban trpezarijski prostor, pa čak i mali šank. Viseći kuhinjski ormarići od zida do zida savršeno su dizajnirani tako da se maksimalno može iskoristiti prostor za skladištenje.

Uske linearne kuhinje

Duga uska kuhinja? Zašto da ne. Ovakav izbor rasporeda za linearne kuhinje ne umanjuje funkcionalnost u prostoru.

Otvorena kuhinja u obliku slova I

U ovom stanu, linearna kuhinja se naslanja na zid da bi se integrisala u dnevnu sobu bez zadiranje u prostor. Nizak nameštaj u svetlom drvetu, zeleni akcentni zid u vidu “metro” postavljanja kuhinjskih pločica, čini atmosferu toplom i čak ide toliko daleko da služi dekoracija.

Kuhinja u obliku slova I sa centralnim ostrvom

Puštajući da njen osećaj materijalnosti govori, ova kuhinja u obliku slova I otvara se na betonski sto koji se prožima na dvostruku visinu poda kako bi vizuelno odvojili kuhinjski od trpezarijskog prostora.

Kuhinja kao sobna pregrada

Pametno postavljena u centralnom delu garsonjere, linearna kuhinja poslužila je kao sobna pregrada između dnevne sobe i kuhinjskog prostora. Još jedan način da iskoristite linearni raspored ovde dokazuje njegovu nezaustavljivu prilagodljivost.

Mala kuhinja sa staklenom sobnom pregradom

Sakrivena iza otvorene staklene sobne pregrade, ova mala kuhinja u dužini prostire se preko kompletnog zida, čak i imajući malu trpezariju u nastavku. Harizmatičan izbor boja i upečatljiv grafički prikaz je dokaz da i mala kuhinja može biti uređena sa stilom.

 


Miljana Momirović

Serghei Starus/GettyImagesPlus