Mala kuhinja sa šankom: 5 ideja koje lako možete kopirati

Ukoliko ste mislili da ste ograničeni malim prostorom - shvatite da je želja moć. Mala kuhinja sa šankom je moguća, bitno je samo da napravite dobar raspored i pametna rešenja.

by | February 2, 2023
mala kuhinja

Ukoliko ste mislili da ste ograničeni malim prostorom – shvatite da je želja moć. Mala kuhinja sa šankom je moguća, bitno je samo da napravite dobar raspored i pametna rešenja.

 

Mala kuhinja sa šankom: 5 zanimljivih predloga

Neka od rešenja su da izaberete šank sa opcijom preklapanja, koji je dobar pre svega jer se lako može skloniti kada vam ne treba. U otvorenim kuhinjama najlakše rešenje je proširenje radne površine. Pogledajte ideje malih kuhinja sa šankom i inspirišite se!

 

Otvorena mala kuhinja sa šankom : podela na zone

Iako je kuhinja male površine, ova kuhinja je zablistala jer je uređena sa velikim trudom. Vizuelno je pločicama odvojena od dnevne sobe, a sjajne pločice učinile su da se prirodna svetlost odbija. Detalji u boji drveta uvek su dobrodošli jer ubijaju monotoniju.

Mala kuhinja sa šankom smeštena ispod stepeništa

U ovoj kuhinji stepenište je iskorišćeno tako da se ispod njega iskoristi prostor za ormariće koji integrišu električne uređaje, ostavu i posuđe. Poslužili su čak i najniži stepenici. Kako u ovom primeru nema mesta za klasičnu trpezariju, leteća radna ploča poslužila je kao šank.

Mala kuhinja sa šankom: kombinacija crne i bele

Bela boja u velikoj meri doprinosi vizuelnom proširenju prostorije. Zbog toga je kod malih kuhinja dobro birati svetle boje. U ovom slučaju, kuhinja u obliku slova U savršeno je popunila prostor, a belim šankom odvojila je kuhinju od dnevne sobe. Ovaj šank nema gornje ormariće, već se iznad njega nalazi dekorativno osvetljenje koje doprinosi da mala kuhinja izgleda moderno.

Mala kuhinja sa šankom i elegantnim otvorom za posluživanje

Predstavljamo vam veoma malu, ali modernu kuhinju. Ona zahvaljujući staku koje služi kao pregrada ima mnogo dnevne svetlosti. Ovaj pregradni prostor svakako je višenamenski, ali pre svega služi za posluživanje. Osim što donosi svetlost i služi za posluživanje, ovaj stakleni deo je kanal komunikacije između kuhinje, trpezarije i šanka. Ova vrsta šanka može da posluži i kao radna površina.

Elegantna kuhinja sa ostrvom umesto šanka

Ova bela kuhinja veoma je šik i elegantna, ali i vrlo praktična. Neutralna osnova i nameštaj koji nije upadljiv, tako da nikada ne izlazi iz mode. U ovom slučaju, detalji i boji drveta i biljke doprinose da prostorija izgleda sveže.

Nadamo se da su vam predložene ideje pomogle u predstojećem uređenju doma.


Jovana Jevtić

ArchiViz/GettyImagesPlzs