Kuhinja po meri u 3 koraka

by | November 12, 2022
kuhinja po meri

Kuhinja po meri može postati izazovan projekat ako preskočite jedan od bitnih koraka na samom početku. U nastavku pogledajte kako da izbegnete greške i potencijalne dodatne troškove.

 

Kuhinja po meri- Lako i bez greške

1. Pravilno merenje

Prvi korak je detaljno merenje koje će vam pomoći da lako isplanirate pozicije elemenata i uređaja. U ovoj fazi je važno znati i potencijalne linije kretanja i gde će biti formirani prolazi. Ako kuhinja ima „gole“ zidove, onda će završna obrada oduzeti nekoliko centimetara, što je potrebno imati u vidu na početku. Zato ako vam preciznost nije jača strana, bolje je ovako važan korak poveriti profesionalcima.

kuhinja po meri

2. Kuhinja po meri- Glavni uređaji

Dizajn kuhinje počinje pozicioniranjem velikih aparata. Ovo je važna faza koja će olakšati sklapanje kuhinjskih elemenata, a ukoliko zanemarite ovaj korak može doći do komplikacija prilikom njihovih priključenja što kasnije dovodi do dodatnih troškova. Zato prvo razmislite o pozicijama instalacija i naravno priključka za vodovod što će ujedno biti i pozicija sudopere. Takođe, šporet, frižider i sudopera predstavljaju glavne tačke kretanja u kuhinji, a idealno ih je postaviti tako da formiraju „radni trougao“ čiji zbir stranica ne bi trebao da bude veći od 6 m.

kuhinja po meri

3. Kuhinja po meri- Definišite svoj stil

U kuhinji je na prvom mestu funkcionalnost, ali ni izgled ne sme biti zanemaren. Često ponuda salona nije jedinstvena ili kuhinjama nedostaje individualnost. Međutim, mnogi od njih nude rešenje koje omogućava da kuhinju prilagodite vašem prostoru i željama. Zato, pre nego što krenete u kupovinu napravite malo istraživanje koji vam stilovi odgovaraju.

 

Nakon što ste upoznati sa prvim koracima, ništa vas ne sprečava da lako započnete proces preuređenja.

emelieewestman/pixabay