(Prenosive) sobne pregrade su najbolje rešenje za mali stan

by | September 20, 2023
Sobne pregrade

U slučaju da imate prostor malih dimenzija, (prenosive) sobne pregrade omogući će da svaki deo zasebno funkcioniše bez renoviranja i vrata.

Ako želite da preuredite vaš dom ali ste podstanar ili ne želite da uložite u pregradni zid, sobne pregrade mogu biti idealno rešenje. Stvaraju novi prostor u prostoriji i lako izoluju jedan deo od drugog. Osim toga, brojni modeli izgledaju vrlo dekorativno, pa su savršeni ukoliko jednostavno želite promenu.

Zahvaljujući sobnim pregradama moguće je lako kreirati zasebne delove bez većih radova. Prenosive pregrade su poput tapeta ali za razliku od njih, i te kako su korisne.

Garsonjera u mediteranskom stilu od samo 40m2

Često se postavljaju u kuhinjama otvorenog koncepta kako bi se makar delimično razdvojila od trpezarije i/ili dnevne sobe. Osim toga, može biti odlično rešenje i za dizajniranje garderobera u spavaćoj sobi ili kancelarijskog prostora u domu. Takođe je vrlo estetski izbor za razdvajanje kupatila od spavaće sobe.

Možete se igrati sa materijalima i birati između brojnih modela koji su prozirni, poluprozirni ili potpuno zatvoreni.

U nastavku pogledajte ideje koje dizajneri enterijera rado koriste.

(Prenosive) sobne pregrade su najbolje rešenje za mali stan

Staklena pregrada

U mat crnoj boji, ova dnevna soba ima staklenu sobnu pregradu koja enterijeru pruža industrijski stil.

IKEA pregrada bez bušenja

Ova veoma praktična pregrada za prostorije ne zahteva bušenje ili postavljanje šina. Vrlo lako se prenosi u skladu sa vašim potrebma i željama jer je diskrerna i praktična.

Sobne pregrade sa vratima

Drvena sobna pregrada pružiće autentičnu atmosferu u vašem domu. Ovaj model je 3 u 1 – može da se otvara ili da klizi.

Otvorena pregrada

Modernizovana i prozračna, ova sobna pregrada ima dekorativnu funkciju važnu koliko i funkcija razdvajanja.

Poluotvorena pregrada

Ova bela poluotvrena sobna pregrada delimično propušta svetlost da prolazi iz prostorije u prostoriju. Fiksirna je konektorima i ne pravi rupe na plafonu.

Klizna staklena pregrada

Napravljena od smrznutog stakla, ova pregrada ima providan i svilenkast izgled, koji omogućava prolazak svetlosti ali u isto vreme pruža i delimičnu privatnost.

Japanska pregrada

Japanski duh ove sobne pregrade izrađen je od bora i neprozirnih plastičnih panela. Sa pravim sistemom, može se otvarati poput vrata ili biti na klizanje.

 


Miljana Momirović

Helin Loik-Tomson/GettyImagesPlus