Dnevna soba: Akcentni zid transformiše prostor

by | September 13, 2023
Dnevna soba: Akcentni zid transformiše prostor

Dnevna soba je mesto za okupljanje i opuštanje, ali treba da održi i vaš lični stil. Otkrijte kako akcentni zid transformiše prostor.

Vaša dnevna soba treba da bude topla, privlčana i da donosi opuštajući osećaj. Ukoliko želite nešto da promenite možda je dovoljno samo da se pozabavite jednim zidom i učinićete čudo.

Akcentni zid transformiše prostor

Kreiranje akcentnog zida u dnevnoj sobi vam omogućava da isprobate novu boju ili teksturu koju možda ne želite na sva četiri zida. Akcentni zid može vašem prostoru dati mnogo toga bez velikog renoviranja. Osim toga, fokusiranje samo jednog zida znači da možete potrošiti na fensi farbu ili vrhunske tapete koje ste gledali jer nećete morati da kupujete veću količinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Akcentni zid: Ideje koje će vas oduševiti

Bilo da se radi o geometrijskom muralu u mirnim bojama ili jarkim zidnim oblogama, ove ideje za akcentne zidove u dnevnoj sobi odradiće dobar posao.

Oslikani zid

Čak i ako sebe ne smatrate velikim umetnikom, možda ćete biti iznenađeni šta sve možete da uradite s četkicom i jednom kutijom boje. Jednostavni potezi četkice koji se ponavljaju u jednostavnom šablonu mogu lako da formiraju akcentni zid dnevne sobe. Ovde crtice i pruge stvaraju dizajn po meri koji na prvi pogled izgleda skoro kao tapeta. Da bi vaš dizajn bio ujednačen, zalepite selotejpom ravne linije na zid da biste ih koristili kao vodič, a zatim uklonite traku kada završite.

Članak se nastavlja posle reklama

Drvene obloge

Ovaj zid s drvenim oblozima izgleda kao delo vrhunskog dizajnera. U stvari, to je zapravo “uradi sam” dizajn napravljen korišćenjem obične šperploče. Svetlije mrlje i široke daske čine da zid  izgleda moderno i luksuzno. Ovaj zid možete da napravite za samo jedan vikend.

Članak se nastavlja posle reklama

Cvetni mural

Ovi prekrasni cvetovi uokviruju kauč na jednostavan, ali privlačan način. A ako mislite da nemate umetničkih poteza da ovo izvedete, razmislite ponovo: pronažite šablon i samo pošpricajte boju koja se uklapa s šemom boja u snevnoj sobi.

Članak se nastavlja posle reklama

Oslikani lukovi

Pretvorite svoj akcentni zid u umetničko delo u trendu tako što ćete obojiti lukove nekoliko nijansi tamnije od ostatka zidne boje. Ovaj izgled s blok bojama inspirisan je Art Deko stilom, daje dimenziju i interes sobi i služi kao savršena pozadina za plutajuću policu za slike.

Članak se nastavlja posle reklama

Uokviren mural


Napravite fenomenalnu transformaciju s velikim zidnim uokvirenim muralom. Ukoliko niste vični s oslikavanjem, jednostavan način da postignete sličan izgled je da uramite tapete.

Ovde je mural uokviren pomoću delova za lajsne obojenih u istu nijansu kao i zid, što daje još veći naglasak unutrašnjem dizajnu. Dodavanje nekoliko jednostavnih kuka za kačenje torbi, šešira ili jakni čini da se ovo oseća živim i pristupačnim uprkos svojoj veličini.

Delimično akcentni zid

Članak se nastavlja posle reklama

Na ovom primeru akcenti zid je postignut štraftom u kobaltnoj boji i čini prostoriju višom. Osim toga, stvara namernu podelu između dva seta plutajućih polica.

Doneli smo vam nekoliko zanimljivih ideja o kojima vredi razmisliti ako ste odlučili da uneste neku promenu u dizajnu dnevne sobe.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Dijana Škorić

FollowTheFlow / gettyimages.com