Kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju: Evo kako da ih odaberete

by | September 13, 2023
Kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju

Male kuhinje umeju da budu problematične da u nju uklopite sve što ste zamislili. Zbog toga su ove ideje za kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju od velike pomoći.

Kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju: Evo kako da ih savršeno uklopite

Ako ste oduvek želeli kuhinjsko ostrvo, ali ste odustali od njega zbog male kuhinje, vreme je da razmislite još jednom o ovoj odluci. Čak i kada imate malo prostora u kuhinji, postoje i mala kuhinjska ostrva koja možete da uklopite. Evo nekoliko ideja.

7 pitanja koja treba da postavite sebi pre kupovine kuhinje

Zaobljena kuhinjska ostrva

Kada imate mali prostor i koji ograničava i prolaze, onda sigurno konstantno naletanje na ćoškove stola. Zbog toga su zaobljena kuhinjska ostrva idealno rešenje. Osim toga, ovaj model kuhinjskog ostrva je glavni u trendovima i estetski veoma lepo izgledaju.

Kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju: Ostrvo koje može da se pomera

Ovo je još jedan tip ostrva koji je pogodan za male prostore. Ovakva ostrva imaju točkiće i možete ga koristitii kao dodatni prostor za skladišetenje i kao radni prostor kada je to potrebno. Sa druge strane, kada vam ono pravi gužvu, lako ga možete skloniti.

Sto za obrok i kao ostrvo

Ovo je veoma čest slučaj kada su u pitanju male kuhinje. Prostor koji koristite kao radnu ploču i mesto za rad možete iskoristiti i kao mesto za obroke. Ovo je veoma praktično kada su u pitanju mali prostori.

Kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju: U i L oblik

Ovo je takođe sjajna opcija za male kuhinje. Mali produžetak u L ili U obliku je odličan kao dodatna radna površina ili prosto mesto za sedenje kada želite da vam neko pravi društvo dok pripremate ručak.

Ostrvo sa dva nivoa

Kuhinjsko ostrvo sa dva nivoa je veoma simpatično i pratkično jer vam omogućava da odvojite radnju ploču i mesto za sedenje. Ovaj tip ostrva je takođe pogodan za male prostore jer sa njim sa malo prostora dobijate estetski lepo ostrvo sa dve funkcije.

Dakle, ne morate odustajati od kuhinjskog ostrva ako imate malu kuhinju. Veoma je važno samo da uzmete u obzir njegove karakteristike i da vidite kako da ga uklopite u vaš prostor. U svakom slučaju, uz dobru organizaciju prostora, sve je moguće.


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus