Kako da integrišete sto u svoje kuhinjsko ostrvo? Pogledajte naše primere

by | May 17, 2024
Kako da integrišete sto u svoje kuhinjsko ostrvo? Pogledajte naše primere

Ideja koja postaje sve popularnija je da se skuhinjsko ostrvo pričvrsti za trpezarijski sto kako biste maksimalno iskoristili prostor. Pogledajte kako to može lepo da izgleda. 

Kuhinjska ostrva su veoma raznovrstan prostor u kojem možete pripremiti hranu i dobiti dodatni prostor za skladištenje. Proširivanje ovih elemenata sa šankom za doručak ili stolom za neformalne obroke pomaže da ovaj prostor postane ujedinjeniji u kući, jer omogućava kuvanje, jelo i razgovor u istom prostoru.

Kako da integrišete sto u kuhinjsko ostrvo?

Ako razmišljate o izboru savršenog stola za pričvršćivanje na svoje ostrvo ili poluostrvo, dajemo vam inspirativne ideje koje će vam pomoći da odlučite. Evo nekoliko sjajsnih primera:

Integrišite sto u kuhinjsko ostrvo: U kamenu i drvetu

Studio Jo je dizajnirao otvorenu kuhinju ove kuće u Belgiji integrisanu u dnevni boravak. Da bi veliko ostrvo od svetlog kamena sa minimalističkim linijama učinili još funkcionalnijim, dodali su jednostavnu pričvršćenu drvenu ploču okruženu stolicama od lakih tkanina.

Kontrast materijala

Produžetak poluostrva ove kuhinje sa stolom za neformalne obroke je rešenje koje vam omogućava da se poigrate kontrastom materijala. Ova kuhinja Bossa Nova, od Schmidt-a, kombinuje crnu boju u ormarima sa svetlim Alabama drvom za sto za doručak.

L oblik

Maksimalno iskoristiti raspoloživi prostor u kuhinji i uključiti sto za doručak pored ostrva omogućava vam da imate predloge kreativne poput ovog stola. Napravljen je od drveta, istog materijala koji se koristi u nekim kuhinjskim ormarićima, i leži na radnoj površini. Njegov L oblik stvara osamljeni ugao koji poziva na razgovor.

Paralelni elementi

Studio EBC Interiores i dizajnerka enterijera Laura Teres potpisali su renoviranje ovog doma u barselonskom naselju Sarria-Sant Gervasi. U centru kuhinje u mirnom kamenom tonu, locirano je ostrvo sa delom za kuvanje kojem je dodata susedna paralelna drvena ploča, što ga čini savršenim elementom za doručak ili neformalne obroke.

 

Sto koji deluje kao poluostrvo

U prostoru koji je BC3 Cocinas planirao za poslednje izdanje Casa Decor 2023, predstavili su predlog fotografije. Sto koji služi kao poluostrvo deluje kao pregradni element u otvorenoj prostoriji, a istovremeno ima funkciju objedinjavanja, savršen za improvizovane sastanke za doručak i večeru.

 

Integrisano s barom

„Entorno” je rezultat dijaloga Dica tima zajedno sa Hozeom Manuelom Fererom, kreativnim direktorom Estudi{H}aca, Jose´ Manuel Ferrero. Zajedno su dizajnirali ovu kuhinju koja je predstavljena u ovogodišnjem izdanju Casa Decor. Poluostrvo sa akvatorijom proteže se do bara u kome dve osobe mogu doručkovati, ručati ili večerati.

 

Integrišite sto u kuhinjsko ostrvo: Klasika

Konvencionalnija opcija je da se samo ostrvo koristi kao sto. Da bi dizajn bio uspešan, trik je u tome da dodate nekoliko centimetara i radnim pločama i bočnim stranama ostrva da biste dobili oblik stola. Ovo su uradili u ovoj Poliform kuhinji u kući na Majorci.

sl-f / gettyimages.com