Ovakvi francuski trpezarijski stolovi ulepšaće svaku trpezariju

by | December 31, 2023
Ovakvi francuski trpezarijski stolovi ulepšaće svaku trpezariju

Za bar duplo rakošniju trpezariju zaduženi su ovi francuski trpezarijski stolovi. Pokazaćemo vam u nastavku kakvi stolovi u pariskom stilu izgledaju otmeno.

Ovakvi francuski trpezarijski stolovi ulepšaće svaku trpezariju

Kada je u pitanju stvaranje otmenog trpezarijskog prostora, Francuzi su ovde stručnjaci. Francuski stil u trpezariji se može pohvaliti vintidž elementima koji odišu šarmom i karakterom. Ali  jedna karakteristika koja se ističe u svakoj trpezariji u francuskom stilu su francuski trpezarijski stolovi. Njihova lepota ih čini savršenom fokusnom tačkom u prostoru.
Da biste izabrali savršeni trpezarijski sto, postoji nekoliko ključnih elemenata francuskog stila koje bi trebalo imati na umu. Pogledajte u nastavku o čemu je reč.

Francuski trpezarijski stolovi

Materijal: Francuski trpezarijski sto obično je izrađen od punog drveta poput breze, hrasta ili bora. Ovaj komad nameštaja od punog drveta ima toplu završnu obradu od prirodnog drveta sa ukrašenim rezbarijama. Detalji čine da trpezarijski sto izgleda otmeno bez napora, posebno kada je uparen sa francuskim bistro stolicama. Takođe možete očekivati da ćete videti mermer koji se koristi i na pločama francuskih seoskih stolova ali i staklo.

Članak se nastavlja posle reklama

Oblik trpezarijskog stola: Francuski kuhinjski stolovi dolaze u različitim klasičnim oblicima i stilovima. Ovo uključuje pravougaone, okrugle i ovalne stolove.

Završna obrada: Da bi zadržali vintidž izgled, stolovi su često mat za razliku od sjajnih. Završna obrada voskom se takođe obično koristi za očuvanje izgleda sirovog drveta na stolu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajn: Neki francuski trpezarijski stolovi imaju klasičan izgled sa karakteristikama kao što su fioke koje su podjednako funkcionalne i šarmantne.

Uključivanje francuskih trpezarijskih stolova u trpezariju je najbolji način da postignete elegantan i otmen izgled francuske trpezarije. Privlačni stilovi ovih stolova pružiće jedinstven izgled celom trpezarijskom prostoru. U nastavku pogledajte nekoliko ideja za stilizovanje trpezarijskog stola u francuskom stilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama


Miljana Momirović

HCPhotography/GettyImagesPlus