4 pravila francuskog dizajna za vintidž otmenost u prostoru

by | October 3, 2023
pravila francuskog dizajna

Ako ni vi ne odolevate ovom pariskom šiku i šarmu koji unosi u prostor, pogledajte ova četiri pravila francuskog dizajna koje je lako iskopirati u vašem domu.

4 pravila francuskog dizajna za vintidž otmenost u prostoru

Vintidž i moderno

Ovo je ključni deo francuskog dizajna enterijera, zbog čega su prostori tako puni dubine i interesovanja. To je zato što se retko drže samo jedne ere ili jednog stila kada je u pitanju uređenje u francuskom stilu.

Francuski dizajneri imaju sposobnost da mešaju stilove iz različitih epoha: moderne elemente sa stilovima iz 20. veka. Spajanje zapadnjačkih antikviteta sa modernim komadima iz sredine veka ili polovnih komada nameštaja sa savremenim dizajnom može pomoći da se postigne željeni rezultat.

Članak se nastavlja posle reklama

Istorijski detalji u enterijeru

Šarm i karakter su u srcu francuskih enterijera, bez obzira na estetiku koju pokušavate da postignete. Arhitektura je obično početna tačka enterijera, dok se slojevi različitih stilova i epoha szatim dodaju u mešavinu.

Savremeni elementi ne dominiraju originalnim ili restauriranim karakteristikama, već rade zajedno da bi prikazali karakter enterijera. Francuski dizajn možda nije bezvremenski, ali svakako putuje kroz vreme.

Članak se nastavlja posle reklama

Uvek prihvatite originalne karakteristike prostora: osim što poštujete autentičnost konstrukcije, ovo će prirodno probuditi francuski sjaj u vašim prostorima.

Članak se nastavlja posle reklama

Polovni komadi nameštaja

Najlakši način da unesete francuski stil u svoj dom? Prestanite da kupujete nove komade nameštaje i dekorativne predmete.

Prošetajte pijacama i prodavnicama polovnih stvari u potrazi za vintidž komadima koji će vašem enterijeru pružiti karakter. Takvi elementi su prava infuzija priče i interesovanja u prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravila francuskog dizajna: Nesavršenost

Kada je u pitanju francuski pristup enterijeru (i generalno životu), lepota je u tome što ne mora apsolutno sve biti savršeno. Postoji nešto u nesavršenosti i neurednom vintidž stilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Takav tip uređenja je i dalje elegantan i uzvišen ali nije besprekoran jer savršenost nema karakter i može se osećati pomalo ravno u prostoru.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Jovy86/GettyImagesPlus