Vintidž dekoracija – 5 pravila za topao prostor iz snova

by | November 21, 2023
Vintidž dekoracija - 5 pravila za topao prostor iz snova

Toliko karaktera ima u stim starinskim elementima koji u isto vreme izgledaju i otmeno. Ovakva vintidž dekoracija će u svaki dom uneti ono nešto vredno divljenja.

Vintidž dekoracija – 5 pravila za topao prostor iz snova

Vintidž dekorativni predmeti

Jedna od posebnih elemenata prostorija u vintidž stilu je to što su ispunjeni zanimljivim predmetima – i to ne bilo kakvim. Vintidž dekoracija bi trebala da odaje utisak kao da se godinama nalazi tu ili ste je pažljivo tražili i birali na lokalnim pijacama. Zamislite svećnjake, vaze, korpe, posude za sitnice, okvire za slike, stari brojevi magazina i druge ukrasne predmete koji odaju taj starinski osećaj. Sve što bi trebalo da uradite je da ih postavite na fokusna mesta u prostoriji kako biste postigli ovaj izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Starinski tepih

Kao jedan od najvećih elemenata u bilo kojoj prostoriji, tepih igra ključnu ulogu u celokupnoj atmosferi vašeg prostora. Dakle, ako tražite vintidž izgled, potreban vam je tepih u starinskom stilu. Za tradicionalniji osećaj, idite sa klasičnim dizajnom ili izaberite cvetni uzorak za lep, ženstveni efekat. Koji god print da koristite, potražite tepih prigušenih boja ili zanimljivog dizajna da biste zaista ponovili tu vitndiž atmosferu.

Akcentna sofa

Ne savetujemo vam da obavezno ispunite svoj dom starinskim nameštajem koji se raspada, ali ono što bi moglo biti interesantno je da potražite polovan komad koji je očuvan i može da posluži kao fokusna tačka u prostoru. Osim toga, možete pronaći bezbroj sličnih komada nameštaja koji podsećaju na skupoceni nameštaj. Jedino pravilo koje važi: neka bude upotrebljivo, inače će samo zauzimati prostor, bez obzira koliko privlačno izgleda.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž dekoracija: Printovi

Jedna stvar u vezi sa prostorima u vintidž stilu je da nema granica kada su printovi u pitanju. Cvetni, pruge, karirani printovi – ni sa jednim nećete pogrešite. Pomešajte nekoliko različitih uzoraka kako bi vaš prostor izgledao kao da pršti od ličnosti. Obavezno promenite i razmere svojih šara za vizuelnu ravnotežu.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetnička slika u vintidž stilu

Originalna vintidž slika će vas koštati prilično mnogo novca, ali to nije jedini način da se postigne umetnički prikaz koji izgleda starinski. Možete pronaći bezbroj pristupačnih slika koje izgledaju kao da bi mogla biti stara decenijama, ali jedan od naših omiljenih trikova za jeftinu zidnu umetnost je štampanje sopstvene. Stavite svoj izbor  u kitnjasti okvir i imaćete komad koji će naterati goste da se pitaju: „Gde ste to pronašli?“

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

AndreaAstes/gettyimages