Topao i udoban vintidž dnevni boravak: 10 ideja

by | September 25, 2023
Vintidž dnevni boravak

Stil iz sedamdesetih godina prosto pleni nekom posebnom energijom, a vintidž dnevni boravak poziva da dođete i ušuškano uživate satima u njemu.

Topao i udoban vintidž dnevni boravak: 10 ideja

Šareni tepih

Jarke boje koje su bile karakteristične 1970-ih ponovo su u trendu. Iako viđamo mnogo neutralnih vintidž stilova ovih dana, nema razloga da ne prihvatite malo (ili mnogo) boje ako ste ljubitelj.

Oblici

Oble ivice nameštaja, sa mnogo teksture i toplih tonova su nepogrešiv izbor pri vintidž uređnjenju doma, a posebno kada je u pitanju dnevna soba.

Plišani detalji

Iz sezone u sezonu, plišani elementi nikako ne izlaze iz trenda u enterijeru. Osim toga, portreti i zabavni šareni viseći detalju u boho stilu će takođe dobro oplemeniti dnevnu sobu. Neobična umetnost je odličan način da pozovete starinski duh u svoj dom. Još bolje ako ste u mogućnosti da pokupite polovne komade sa malo istorije.

Vintidž nameštaj

Komadi nameštaja u vintidž stilu mogu da ispričaju tako toplu priču svojim privlačnim oblicima. Grupišite nekoliko komada zajedno u prostoru – čak ne morate ni da uskladite dizajn.

Muzičke ploče

Vreme je da pokrenemo malo te muzike. Gramofon ili samo muzičke ploče dodaje zabavu dnevnoj sobi.

Starinski printovi

Iako su savremeni prostori često potpuno neutralni, nema ništa loše u tome da dodate malo boje – ili puno. Mešanje printova instant vraća u sedamdesete i odličan je način da uneste malo zabave u svoj dom.

Printovi

Apstraktna umetnička slika će dodati retro šik vašem prostoru, a istovremeno će napraviti veliki uticaj iznad garniture. Ako se osećate umetnički nastrojeno, nemojte se plašiti da se okušate i u izradi sopstvenog dela.

Položaj nameštaja u dnevnoj sobi za vizuelno veći prostor

Vintidž dnevni boravak: Biljke

Biljke pomažu da se u dnevnoj sobi doda slobodna duhovna atmosfera i podseća na hladne, zemljane prostore iz sedamdesetih.

Sofisticirana dekoracija

Vintidž dekorativni predmeti su definitivno u trendu. Čak i u modernu dnevnu sobu unose toplinu i istoriju koja izaziva interesovanje i pruža dubinu prostoru.

Dekorativni jastuci

Što više dekorativnih jastuka, to bolje – posebno ako sadže divne boje i šare. Takav dnevni boravak vas poziva i čeka da se sklupčate satima u njemu.

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus