Ove francuske kuhinje su prava raskoš – ali sa stilom

by | December 11, 2023
Ove francuske kuhinje su pravi primer raskoši

Kada je reč o otmenosti, francuske kuhinje su jedne od prvih koje nam padaju na pamet. Prepoznatljivi vintidž stil, topla energija i luksuz ostavljaju bez daha.

Ove francuske kuhinje su prava raskoš – ali sa stilom

Ako nas pitate, nikada nećemo prestati da se divimo francuskom stilu bez napora. Od stvaranja rustičnih ambijenata do elegantnih i potpuno luksuznih kuhinjskih prostora, Francuzi imaju veštinu da stilizuju upadljive izglede koji su funkcionalni, bezvremenski i jedinstveni. U nastavku pogledajte 9 najlepših kuhinja u francuskom stilu.

Vintidž kuhinjsko posuđe

Kačenje lonaca i tiganja ima tri svrhe: oslobađa prostor za skladištenje u ormaru, drži vaše posuđe na dohvat ruke i daje kuhinji šarmantan francuski osećaj. Sviđa nam se kako je ova vešalica za lonce strateški postavljena iznad sudopere, što olakšava sušenje posuđa i kačenje nakon dobrog pranja.

Trpezarijski kutak

Udobno mesto za jesti kroasan i pijuckati espreso? Može. Ovaj trpezarijski kutak izvlači maksimum iz prethodno nekorišćenog ugla preko ugrađene udobne klupe na prozoru i malog trepzarijskog stola. Čiste linije crne rasvete i okvira slika su u lepom kontrastu sa oblinama stolica sa tkanim sedištima.

Kuhinjsko ostrvo

Ovo veliko kuhinjsko ostrvo spaja formu i funkciju sa svojom čvrsom kuhinjskom radnom pločom i šarmantnom bazom u nijansama tamnozelene boje. Zbog svoje izdržljivosti, radna ploča služi kao otporna osnova za usavršavanje novih recepata, a njeno prirodno drvo pruža topli ton u kuhinji.

Barske stolice

U francuskom stanu, kvadratura je često na prvom mestu. Barske stolice, aerodinamične poput ovih, mogu se skloniti ispod pulta, promovišući protok u prostoru i čuvajući neograničeni pogled između dnevne sobe i kuhinje.

Umetnička slika

Skinite svoju umetničku sliku sa zidova i umesto toga je naslonite. Sa tako otvoreno dostupnom umetnošću, ona odaje osećaj luksuza bez napora koji se tako često povezuje sa francuskim dekorom. Ovde, slika u vintidž slika deluje kao neočekivana fokusna tačka i dobra je za početak razgovora dok odražava zlatno-zelene tonove ormara.

Arhitektonski elementi francuske kuhinje

U francuskom stilu, originalni strukturni elementi ne samo da se zadržavaju, već se i slave. Uzmimo, na primer, ovu kuhinju inspirisanu Parizom: njena dekorativna lajsna pruža vintidž stil, a istovremeno funkcioniše kao ušuškavanje prostora za kuvanje. Obratite pažnju na to kako šema sive boje dopunjuje mermerne pločice za kuhinju i čeličnu metalnu nijansu kuhinjskih aparata.

Različite trpezarijske stolice

Uzmite trag iz dizajna francuske kuhinje i pronađite savršenstvo u nesavršenosti. U ovoj rustičnoj kuhinji, neusklađene stolice poboljšavaju ležeran osećaj u sobi. Podovi u stilu pločnika, zidovi obloženi drvetom i prstenasti luster se kombinuju da bi stvorili prostor koji je moderan i tako dragocen.

Kitnjasti luster

Malo eklekticizma ide dug put kada se stilizuje francuska kuhinja. Pokušajte da kombinujete visoke i niske elemente da biste stvorili napetost i interesovanje kroz svoj dekor. Ovde su rustične otvorene police od obnovljenog drveta u upečatljivom kontrastu sa estetikom lustera u vintidž stilu.

Kuhinjska kolica

Okrenite se nameštaju za dvostruku upotrebu da biste oslobodili podni prostor tamo gde je najpotrebniji. Kuhinjska kolica koja se kotrljaju, na primer, mogu poslužiti kao svakodnevni trpezarijski sto ili kao stanica za posluživanje kada očekujete goste. Pošto imaju i točkove, lako ih možete skloniti sa puta kada nisu u upotrebi.

 


Miljana Momirović

Alexander Nevmerzhitsky/GettyImagesPlus