Ovih 5 kuhinja u pariskom stilu odišu šarmom

by | December 15, 2023
Ovih 5 kuhinja u pariskom stilu odišu šarmom

Kada se spoje vintidž stil i moderna estetika prostora, vaša kuhinja u pariskom stilu postaje prostor vredan divljenja spreman da uživate u njemu dok kuvate. Otkrijte lepotu fracuskih kuhinja i ponovite je u vašem domu.

Ovih 5 kuhinja u pariskom stilu odišu šarmom

Pariski dizajn kuhinje dobro je poznat po tome što ističe tradicionalne elemente u modernim prostorima. Ovih 5 kuhinja u pariskom stilu prosto prenose taj francuski šarm bez truda. Bez obzira da li želite kuhinju sa pariskom tematikom direktno iz Francuske ili samo želite da istaknete neke karakteristike inspirisane Parizom u svoj kuhinjski prostor, imamo nekoliko ideja za vas.

Francuska kuhinja sa drvenim elementima

Jedna od zaštitnih znakova dizajna enterijera kuhinje L’atelier Paris je neutralna paleta boja. Neutralna šema boja čini da cela francuska kuhinja izgleda prostrano, svetlije i sofisticirano. Prirodno drvo ove kuhinje u pariskom stilu donosi toliko šarma u dizajn i nadoknađuje hladnoću nerđajućeg čelika.

Neutralna kuhinja u pariskom stilu

Ovaj prostrani kuhinjski prostor je upotpunjen sa tri male visilice iznad velikog kuhinjskog ostrva kako bi mu se pružio još otmeniji izgled. Elementi klasičnog dizajna, poput sivo-belih kuhinjskih elemenata, takođe daju ovoj kuhinji pariski šarm i nude svetao kontrast u odnosu na podove u boji kafe.

Bela kuhinja u pariskom stilu sa mesingom

Ovaj dizajn enterijera oslikava šik i bezvremenski duh Grada svetlosti sa svojim zaštitnim znakom mermernih podnih pločica. Mermer uvek dodaje veličanstvenost i luksuznu privlačnost svakom prostoru, a posebno kuhinji.

Za slojeviti izgled, kuhinja u francuskom stilu ima zlatne i mesingane akcente na belim visećim kuhinjskim elementima, ima metalnu francusku haubu i zadivlljujuću dekoraciju.

Vintidž francuska kuhinja

Možda niste u Parizu, ali zašto se biste pretvarali? Što što vam je potrebno je ovakva kuhinja u pariskom stilu. Dodajte prirodne materijale poput drvenog kuhinjskog ostrva da biste svom prostoru za kuvanje dali vintidć šarm. Ukrasite ga vazom sa svežim cvećem, kuvarskim knjigama, pa čak i skladištem za namirnice.

Otvorene police dodaju dašak seoske kuće ovoj otmenoj kuhinji kada se kombinuje sa belim kuhinjskim elementima. Ono što dodaje privlačan dodatni dodir ovde je ugaona zidna lampa. Uglovi obično ne dobijaju puno svetla, tako da je ovo odlično rešenje.

Crno-zlatna francuska kuhinja

Ova kuhinja u pariskom obuhvata elemente modernog dizajna. Zlatna hauba ostavlja veličanstveni utisak i dodaje šik i jedinstven osećaj u prostranoj kuhinji.

Ugaljsivi ormarići su jedinstveni i pružaju hladnu vibraciju u prostoru, dok podu obliku riblje kosti predstavljaju stilski i bezvremenski izraz.

 


Miljana Momirović

SeventyFour/GettyImagesPlus