Organizacija kuvara: Ovako ih postavite za stilski uređenu kuhinju

by | July 20, 2023
Organizacija kuvara

Iako vam možda više i nisu potrebni, činjenica je da mogu izgledati vrlo šarmantno kada se izlože. Ovakva organizacija kuvara će vas oduševiti.

Organizacija kuvara

Polica na prozoru

Kuhinjske police su potpuno očigledno mesto za držanje vaših kuvara jer su na dohvat ruke i ali ne ometaju vas tokom kuvanje. Međutim, dizajneri predlažu da ih izložite na policu na prozoru kako biste napravili zanimljiviji ambijent u kuhinji.

Kuhinjsko ostrvo

Kuhinjska ostrva su odličan način da dodate više radnog prostora vašoj kuhinji, ali mnogi od nas zanemaruju njihov kapacitet za dodatno skladištenje.

Bilo da integrišete zatvorena vrata za skladištenje na kuhinjskom ostrvu (možda sa staklenim vratima) ili dodate police, organizacija kuvara na vašem ostrvu ih drži podalje, ali i lako dostupnim.

Ova vrsta odlaganja je odlična i za kuvare koji često žele minimalističku kuhinju i za nekoga kome su te dodatne knjige potrebne povremeno tokom cele godine, jer obično ostaje neprimećeno kao diskretno mesto za organizaciju.

Kuhinjska radna ploča

Kuvarske knjige nude jedinstven uvid u ukuse vlasnika kuće, tako da ima smisla tretirati ih više kao dekorativne delove i raspršiti ih širom vaše kuhinje kako biste dodali akcente boja i zanimljive detalje. Jednostavno ih izložite na kuhinjsku radnu ploču oko mesta gde pripremate hranu i upotpunite kuhinjskim prioborom ili drugim dekorativnim predmetima.

Organizacija kuvara: Istaknite ga

Dekorisanje kuhinjske radne ploče mora biti obavljeno pažljivo kako se ne biste zatrpali prostor. Jednostavan način da to uradite je da koristite kuhinjske predmete koje redovno koristite – kao što je omiljena kuvarska knjiga na ukrasnom postolju. Ovako izloženi kuvar na kuhinjskoj radnoj ploči se takođe može strateški postaviti kako biste sakrili kablove kuhinjskih aparata ili utičnice.

Organizacija kuvara: Koje knjige sačuvati?

Kada čistite kuhinju i svoje kuvarske knjige, trebalo bi da držite sve knjige koje redovno koristite ili koje za vas imaju posebno značenje – kao što su knjige koje sadrže recepte napravljene za posebne prilike. Ako imate kuvare u kojima vam se sviđa samo nekoliko recepata, možete ih skenirati u svoj telefon da biste zadržali digitalnu kopiju.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus