Paneli za dnevnu sobu: Savršeno rešenje za zidove

Istražite našu kolekciju inspirativnih ideja za oblaganje zidova dnevnih sobe

by | July 21, 2023
Paneli za dnevnu sobu: Savršeno rešenje za zidove

Istražite našu kolekciju inspirativnih ideja za oblaganje zidova dnevnih soba, od smelih završnih boja do kontrastnih oblika. 

Paneli za dnevnu sobu: Savršeno rešenje za tadiocionalne i moderne enterijere

Oblaganje zidova u dnevnoj sobi može doneti dubinu prostoru i dah luksuza. Pored toga to je praktično rešenje jer pruža bolju izolaciju i zaštitu. Paneli za oblaganje zidova savršen su dodatak dekoru dnevne sobe, jer ona treba da odražava vaš lični stil, kao i da bude izdržljiva i bezvremenska. U nastavku pogledajte našu kolekciju panela.

1. Paneli za dnevnu sobu: Geometrijski izgled

Kvadratni paneli stvaraju uniforman, simetričani elegantan uzorak. Uredna, mrežesta struktura stvara odličnu podlogu za farbanje u jačim bojama. Ovo dobro funkcioniše kako u malim, tako i u velikim prostorima.

2. Uokvirite umetničko delo

Evo sjajne ideje kako da postavite neko umetničko delo na zid. Zidni paneli kao podloga su savršeni za to. Možete da se igrate dimenzijama i simterijom panela u zavisnosti od veličine slike. Možete čak iskoristiti panel za galeriju slika.

3. Paneli za dnevnu sobu: Minimaistički stil

Za savremeniji izgled, izaberite elegantan i minimalan efekat obloge dnevne sobe. Takođe, ovo je odličan način da suptilno zonirate prostor dnevne sobe. Ovaj panel delikatno razdvaja nisku sofu i gornjeg zidnog prostora sa umetničkim delima i osvetljenjem.

4. Obojite panel u neutralnu boju

Za bezvremenski i sofisticirani izgled, farbanje dnevne sobe u neutralnu nijansu će obezbediti da dizajn izdrži test vremena i siguran način da svoju dnevnu sobu učinite lepom.

U ovoj svetloj dnevnoj sobi, zidovi i paneli su ofarbani u meku, gotovo belu nijansu, dodajući naglasak na panel u poređenju sa svetlo belim plafonom.

5. Monohromatski izgled

Monohromatski dizajn može biti odličan način da dodate savremeni obrt tradicionalnom stilu dnevne sobe.

Plava boja koja se koristi u ovoj dnevnoj sobi stvara hrabar, moderan dizajn koji slavi boju i teksturu. Panel se ovde ističe i stapa sa monohromatskom šemom boja, s tamnoplavom nijansom koja stvara sofisticiranu i upečatljivu atmosferu, idealnu za ideje plave dnevne sobe.

6. Panel od tkanine

Poznato je da tradicionalni drveni paneli dodaju teksturu i dubinu prostoru, ali ako želite da napravite još jedan korak dalje, zašto ne biste kreirali jedinstveni dizajn panela ukrašen mekom tkaninom?

Panel od tkanine takođe pruža odličnu platformu za mešanje tekstura i dezena u dizajnu enterijera, stvarajući živahan prostor bogat bojom i karakterom.

 

7. Drveni panel za rustični stil

Drveni paneli su veoma popularni jer stvaraju čist i rustični izgled, a mogu se montirati i vertikalno i horizontalno. Horizontalno postavljanje panela takođe povećava veličinu prostorije, dajući iluziju da je prostor širi – zgodan savet za ukrašavanje i za ideje za oblaganje plafona.

Saveti:

Pažljivo planiranje je od suštinskog značaja kako biste bili sigurni da spojevi funkcionišu i da ste razmišljali o praktičnim razmatranjima kao što je kako će funkcionisati u vezi sa utičnicama, kaminom i vratima.

Vodite računa o vrsti boje koju koristite. Površine moraju biti bez prašine i dobro pripremljene i prajmerirane kako bi se osiguralo da završna obrada odgovara zahtjevima okoline.

Uvek prvo odlučite na koji ćete zid staviti panel, a potom materijal i boju. Korišćenje velikih, vertikalnih panela može dati iluziju dodatne visine prostoru, a horizontalni paneli čine da se prostorija oseća šire.

 

 

 

 


Dijana Škorić

brizmaker / gettyimages.com