Renoviranje u francuskom stilu: Ovako to rade Parižanke

by | November 9, 2023
Renoviranje u francuskom stilu

Svaki dom Parižanke izgleda kao da je došao pravo iz magazina. Pripremili smo savete za renoviranje u francuskom stilu sa svim ključnim elementima.

Mnogo željeni stil francuske devojke proteže se dalje od njihovog garderobera i šminke – njihovi domovi su jednako šik, prijatni i jednostavno sofisticirani. U nastavku pogledajte 9 načina na koje možete postići taj otmeni pariski dizajn u enterijeru bez mnogo truda.

Renoviranje u francuskom stilu: Ovako to rade Parižanke

Luksuzni nameštaj od somota

Kada su u pitanju veliki komadi nameštaja kao što su sofe i akcentne stolice, želite nešto što izgleda podjednako kvalitetno koliko i udobno. Tajna pronalaženja komada koji izgledaju skupo, a da ne potrošite mnogo novca? Baršunaste tkanine u bogatim bojama čine da se svaka soba deluje luksuznije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie (@leasy_inparis)

Antički komadi

Bilo da se radi o dotrajalom drvenom stolu, umetničkom delu koje podseća na renesansni period, ili okrnjenoj vazi pokupljenoj sa buvljaka, francuske devojke znaju da najsjajniji komadi izgledaju kao da imaju malo istorije u sebi. Čak i ako ne idete često u prodavnice polovnih predmeta i dalje možete da pronađete prelepe predmete online.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Ručno duvano staklo

Francuskinje su eksperti u pronalaženju jedinstvenih komada i kombinovanju minimalističkog sa zanimljivim. Ručno duvani stakleni dodaci sa vrtložnim šarama i privlačnim bojama nedavno su postali omiljeni dekorativni predmeti. Oni će doneti pristupačan element intrige dok vašem domu daju retro osećaj. Potražite vaze, stakleno posuđe ili lampe i obavezno ih izložite.

Namerno neusklađene knjige

Umesto da savršeno složite svoju policu za knjige, razmislite o namernom neslaganju. Na primer, menjajte vertikalne gomile i horizontalne redove i igrajte se sitnicama poput fotografija i sveća koje ćete prikazati među svojim omiljenim naslovima. Da bi izgledalo namerno neusklađeno, grupišite slične veličine i dužine zajedno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Trpezarijske stolice

Nastavljajući sa nonšalantnom estetikom koja je tako ključna za francuski stil, ovakva trpezarijska stolica je tako jednostavna i boemska. Bez obzira da li više volite crnu završnu obradu, drvene noge ili metalno dno, potražite jednostavne oblike i dizajn inspirisan vintidž dizajnom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie (@leasy_inparis)

Renoviranje u francuskom stilu: Bela boja

Baš kao i dobra odeća, Francuskinje znaju da je ponekad najbolji izgled monohromatski. Ključ za postizanje potpuno belog prostora (u kome zaista možete da živite) je uključivanje raznih tekstura. Na primer, platneni kauč, bukle stolica, prostirka i drveni elementi čine da potpuno beli prostor izgleda zanimljivo i elegantno umesto dosadnog i bledog. Takođe, varirajte oblike i linije, od oštrih cik-cak do kružnih sedišta. Jednobojna soba je jednostavan način da se uverite da sve ide zajedno, ali raznovrsnost teksture i oblika će je učiniti zanimljivom i modernom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EJ (@elborn_doris)

Akcentna boja

Da, Francuskinje vole dobar monohromatski trenutak i pristrasne su prema neutralnim tonovima, ali takođe vole suptilne boje u svojim domovima. Neka sve ostalo bude neutralno, prirodno i minimalistički kako biste dopustili da akcentna boja govori sama za sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasha Paris (@abkasha)

Vintidž cvetni print

Niste sigurni šta da radite sa tim praznim zidom? Nabavite nešto od ovih lepih cvetnih printova. Bez obzira da li želite da okačite ceo red da biste zauzeli prostor ili samo da stavite jedan print na određeno mesto, ovo je savršeno umetničko delo koje će vašem domu dati prilično ažuriranje bez ometanja vaših omiljenih delova dekoracije i istaknutog nameštaja. Da ne spominjemo da dodaje dašak one starinske lepote koju Francuskinje toliko vole.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasha Paris (@abkasha)

Pozlaćena ogledala

Ako postoji jedan predmet koji možete pronaći u domu skoro svake francuske devojke, to je verovatno ogledalo sa privlačnim okvirom. Da, Francuskinje vole neuređen izgled i stil bez napora, ali takođe vole dašak raskošnosti. Renviranje u francuskom stilu na prvo mesto stavlja ta lepa ogledala koja osvetljavaju svaku sobu i služe kao savršena prilika za Instagram selfie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier)

Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus