Bezvremenska boja sofe: Ovakva garnitura dominira u prostoru

by | October 2, 2023
Bezvremenska boja sofe

Jesenji trendovi često nose sa sobom želju da u svoj enterijer unesemo prirodne nijanse, a ova bezvremenska boja sofe vodiće glavnu reč u dnevnoj sobi.

Paleta jesenjih boja ponovno preuzima svetlost i strast ali ovde govorimo o elegantnoj i umirujućoj taupe boji.

Bezvremenska boja sofe: Ovakva garnitura dominira u prostoru

O kojoj boji je reč?

Taupe je mešavina sive i bež boje, često s naglaskom na smeđoj boji. Na prvi pogled, taupe boja može izazvati različite reakcije kod ljudi i svako ima svoju preciznu definiciju ove boje na svojoj paleti želja. Međutim, brzo ćete shvatiti da njen snažan i nežan karakter ima moć da učini prostor vizuelno urednim i skladnim.

Svetla elegantna i udobna boja idealna je kao dominantna boja za garnituru ili sofu. Taupe može dolaziti u raznim nijansama – taupe-bež, taupe-zelena, taupe-siva, taupe-bela. To omogućava različite interpretacije ove bezvremenske nijanse i stvaranje ugodne atmosfere, posebno pri dolasku jeseni.

Bezvremenska boja sofe: Taupe kao jesenji trend

Taupe se pojavljuje u svim najmodernijim modelima sofa ove sezone. Bezvremenska boja sofe ove jeseni dodatno naglašava stvaranje mekog izgleda dnevne sobe koja dobija izgled utočišta.

Bilo da je reč o običnom plišu, somotu ili frotiru, taupe sofa odgovara različitim trendovima u enterijeru – od “vanilla girl”, feng shui, japandi pa čak i sedamdesetih godina. Taupe pripada kategoriji najmanje rizičnih nijansi kada je u pitanju uređenje enterijera, zajedno s tradicionalnim bež i sivim bojama, ali isto tako zna biti boja koju je lako prilagoditi prisustvom svetlih drvenih polica, upadljivim stočićem ili nizom dekorativnih jastuka različitih materijala. To je vrsta neutralne boje savršene za dugoročnu investiciju, stoga je idealna kao nameštaj za dnevnu sobu koji će trajati godinama.

Položaj nameštaja u dnevnoj sobi za vizuelno veći prostor

 

Bezvremenska boja sofe defintivino pripada sivo-bež tonovima jer pruža eleganciju i udobnost vašoj dnevnoj sobi. Ova nijansa savršeno se uklapa u jesenje trendove 2023. godine i pruža mnogo mogućnosti za personalizaciju.


Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus