Multifunkcionalna dnevna soba: 3 korisna saveta

by | October 3, 2023
Multifunkcionalna dnevna soba: 3 korisna saveta

Današnji domovi često su manji u poređenju sa onima iz prošlosti. Posebno za one koji žive u velikim gradovima i glavnim metropolama, moramo se snaći sa manje prostora nego prethodne generacije.

Multifunkcionalna dnevna soba: Kako je učiniti udobnom?

Dnevni boravak često predstavlja centralnu tačku doma, gde se ljudi okupljaju da druže, gledaju TV, igraju igre i opuštaju. Međutim, stvaranje prostora koji zadovoljava sve ove aktivnosti može biti izazovno. Srećom, uz nekoliko strateških dizajnerskih izbora, možete napraviti svoj dnevni boravak višenamenskim prostorom koji zadovoljava sve vaše potrebe.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo znači da je prostor dragocen, i važno je iskoristiti ga na najbolji način. Jedan od najefikasnijih načina da iskoristite dostupan prostor je projektovanje višenamenskih soba. Sastavili smo vodič sa tri saveta za pravljenje dnevnog boravka višenamenskim. Nastavite čitati da biste saznali više.

1. Izaberite multifunkcionalni nameštaj

Nameštaj često zauzima veći deo prostora u našim domovima – bilo da je u pitanju krevet ili luksuzna fotelja. Cenu udobnosti plaćamo žrtvujući podni prostor. Međutim, ako želite stvoriti stvarno višenamenski dnevni boravak, trebali biste gledati na svoj nameštaj kao priliku.

Članak se nastavlja posle reklama

Na primer, ako pregledavate prodaju sofa garnitura, obratite pažnju na funkcije dostupnih komada. Neki će vam pružiti fantastičnu priliku da napravite svoj dnevni boravak višenamenskim. Na primer, sofa s ugrađenim skladištem može poslužiti kao privremeni ormar i pomoći vam održati prostor slobodnim od nereda. Druga opcija može biti sofa na razvlačenje. Ove sofe mogu biti izvanredan izbor za manje domove, omogućavajući vam da stvorite kombinaciju dnevnog boravka i spavaće sobe koju lako možete prebaciti s jednog na drugo.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Multifunkcionalna dnevna soba: Pregrade

Ako želite potpuno transformisati svoj dnevni boravak u višenamenski prostor, pregrada za prostor je apsolutno neophodna. Ovo je u osnovi vertikalna pregrada koja se može postaviti na različite delove dnevnog boravka, razdvajajući ga na odvojene prostore. Na primer, možete imati jedan deo namenjen spavanju, a drugi za opuštanje i gledanje televizije.

Nemojte pretpostavljati da će pregrada za prostor učiniti da vaš dnevni boravak izgleda kao kancelarijski kubikl. Pregrade za prostor mogu dolaziti u svim vrstama boja i uzbudljivih uzoraka kako bi osvežile prostor, a istovremeno ga činile višenamenskim.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Uključite fleksibilno osvetljenje

Pravilno osvetljenje ključno je za stvaranje ambijenta za različite aktivnosti. Na primer, svetla za čitanje ili igranje igara mogu biti prikladna za svetle prostorije, dok možda tamnija svetla bolje odgovaraju opuštanju ili gledanju televizije. Da biste svoj dnevni boravak učinili raznovrsnim, razmislite o uključivanju različitih izvora svetlosti, poput stojnih lampi, sto lampi, ugradnje svetla i čak sveća. Takođe možete dodati regulator osvetljenja svojim svetlosnim uređajima kako biste prilagodili nivo svetlosti prema svojim potrebama

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

FollowTheFlow/gettyimages