Ogledalo u kuhinji malih dimenzija pravi razliku

by | October 3, 2023
Ogledalo u kuhinji

Dobro postavljeno ogledalo u kuhinji ne samo da oslikava savremeni dizajn, nego i doprinosi vizuelno većem prostoru i smanjuje osećaj skučenosti u maloj prostoriji.

Ogledalo u kuhinji malih dimenzija pravi razliku

Zadnja strana kuhinje

U malom stanu od samo 17m2, ogledala u kuhinji igraju i više nego važnu ulogu. Između prilagođenjih kuhinjskih elementara postavljeno je ogledalo. Rezultat je kuhinja koja gotovo da može stati u džep ali nije ništa manje fukncionalna. Opremljena je sa dovoljno prostora za skladištenje i zaobljenom kuhinjskom radnom pločom koja omekšava atmosferu. Ogledalo reflektuje svetlost i vizuelno proširuje prostor, a u ovom stanu je to bilo zaista neophodno. Jednostavno ali efektno.

Članak se nastavlja posle reklama

Ogledalo na kuhinjskim ormarićima

Iako je malih dimenzija, ova otvorena kuhinja odaje utisak većeg prostora. Vlasnik nije želeo da naruši prostor visokim nameštajem, a dizajner enterijera pronašao je idealan kompromis koji ne umanjuje prostor za skladištenje. Vrata kuhinjskih ormarića prekrivena su starim ogledalima. Ovaj genijalan trik omogućava vam da uvećate prostor i sakrijete visok nameštaj u vašem domu.

Ogledalo u kuhinji

Pametna mešavina materijala i završnica ove mix&match kuhinje zavodi zbog svoje svestranosti. Kombinacija visećih ormarića od drveta oraha, granitne kuhinjske radne ploče i bronzanih detalja na ogledalu zaista ostavlja bez daha. Pored teksturiranog izgleda, ogledalo u kuhinji odražava odraz prozora dnevne sobe i precizno osvetljava kuhinjski deo.

Članak se nastavlja posle reklama

Zid prekriven ogledalima u kuhinji

Ova linearna kuhinja pronalazi pesničku ravnotežu u jedinstvenim kombinacijama. Pravo remek-delo, ploča u ogledalu postavljena iznad kuhinjskih elemenata naglašava monumentalnu visinu plafona i gura perspektive zadivljujućim trikom za vizuelno veći prostor. Kombinaciju pastelnog i drvenog nameštaja razbijena je terazo podom koji atmosferi dodaje razigranu grafiku.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenje čišćenje kuhinje: Korak po korak do urednog prostora

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Wirestock/GettyImagesPlus