Kako organizovati kupatilo: Funkcionalno i uredno

by | October 3, 2023
Kako organizovati kupatilo: Funkcionalno i uredno

Kupatilo je jedan od najčešće korišćenih prostora u našim domovima, pored kuhinje, i održavanje njegovog reda ključno je za efikasnu jutarnju rutinu. Zatrpano kupatilo poremetiće vaša jutra i rezultiraće neurednim prostorom.

Kako organizovati kupatilo: Saveti za lakše funkcionisanje

Evo nekoliko praktičnih saveta i strategija kako biste sredili prostor, maksimizirali prostor za odlaganje i stvorili organizovano kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Optimizacija prostora za odlaganje

Procenite postojeći prostor za odlaganje u svom kupatilu i identifikujte delove koji se mogu optimizovati. Iskoristite vertikalni prostor instaliranjem polica ili zidnih ormarića za peškire, toaletne potrepštine i dekorativne predmete.

Maksimizirajte prostor ispod sudopere pomoću staklastih kutija ili fioka kako biste razdvojili sredstva za čišćenje i rezervne toaletne potrepštine. Razmislite o upotrebi organizatora koji se kače na vrata ili lepljivih kukica za kačenje peškira ili pribora za tuširanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Kategorizacija predmeta

Stvorite funkcionalne zone u svom kupatilu kategorizacijom sličnih predmeta zajedno. Možete to postići dodeljivanjem određenih područja za toaletne potrepštine, šminku, peškire i sredstva za čišćenje. Koristite delilice i organizatore za fioke kako biste predmete držali uredno odvojene i lako dostupne.

Držite često korišćene predmete unutar dosega, a manje korišćene stavite na više ili niže police. Upotreba providnih posuda ili nalepnica takođe može poboljšati organizaciju i olakšati pronalaženje predmeta.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbor rešenja za uštedu prostora

U malom kupatilu, rešenja za uštedu prostora su od suštinskog značaja. Najbolje je investirati u kompaktne i višenamenske opcije za odlaganje, poput plutajućih polica ili ugradnih ormarića. Iskoristite vrata kupatila sa organizatorom za obuću preko vrata ili visećim stalakom za dodatno odlaganje.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavite poličicu u ugao kako biste držali toaletne potrepštine organizovane i van ivica kade. Koristite držače za peškire sa više nivoa kako biste maksimizirali vertikalno odlaganje za peškire.

Organizacija kutka za šminkanje

Održavajte vašu šminkersku stanicu bez nereda i efikasno organizovanom. Koristite delilice za fioke ili poslužavnik kako biste razdvojili i odlagali šminku, četkice i proizvode za negu kože. Razmislite o korišćenju rotirajućeg organizatora za kozmetiku ili providnih akrilnih kutija kako biste maksimizirali prostor na radnoj površini dok sve ostaje vidljivo.

Članak se nastavlja posle reklama

Često korišćene predmete držite napred, a manje korišćene stavite u pozadinu kako biste održali čist i organizovan izgled.

Kako organizovati kupatilo: Upotreba korpi i organizatora

Mali organizatori mogu čuda učiniti za organizaciju kupatila. Koristite male korpe ili tacne da biste skupljali razne predmete poput pribora za kosu ili britvica. Često korišćene toaletne potrepštine držite u kadi za tuširanje ili maloj vodootpornoj korpi kako biste sprečili nered oko kade.

Članak se nastavlja posle reklama

Oni ne samo da održavaju stvari urednim, već i olakšavaju čišćenje i održavanje vašeg kupatila. Pronađite savršeno Inabox rešenje: Vaš izvor za kutije za skladištenje teških tereta za vaše kupatilo.

Redovno održavanje i čišćenje

Održavanje organizovanog kupatila zahteva redovno čišćenje i sređivanje. Učinite to navikom da redovno sređujete i organizujete, obezbeđujući da sve ima svoje određeno mesto.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages