Kako organizovati kupatilo: Funkcionalno i uredno

by | October 3, 2023
Kako organizovati kupatilo: Funkcionalno i uredno

Kupatilo je jedan od najčešće korišćenih prostora u našim domovima, pored kuhinje, i održavanje njegovog reda ključno je za efikasnu jutarnju rutinu. Zatrpano kupatilo poremetiće vaša jutra i rezultiraće neurednim prostorom.

Kako organizovati kupatilo: Saveti za lakše funkcionisanje

Evo nekoliko praktičnih saveta i strategija kako biste sredili prostor, maksimizirali prostor za odlaganje i stvorili organizovano kupatilo.

Optimizacija prostora za odlaganje

Procenite postojeći prostor za odlaganje u svom kupatilu i identifikujte delove koji se mogu optimizovati. Iskoristite vertikalni prostor instaliranjem polica ili zidnih ormarića za peškire, toaletne potrepštine i dekorativne predmete.

Maksimizirajte prostor ispod sudopere pomoću staklastih kutija ili fioka kako biste razdvojili sredstva za čišćenje i rezervne toaletne potrepštine. Razmislite o upotrebi organizatora koji se kače na vrata ili lepljivih kukica za kačenje peškira ili pribora za tuširanje.

Kategorizacija predmeta

Stvorite funkcionalne zone u svom kupatilu kategorizacijom sličnih predmeta zajedno. Možete to postići dodeljivanjem određenih područja za toaletne potrepštine, šminku, peškire i sredstva za čišćenje. Koristite delilice i organizatore za fioke kako biste predmete držali uredno odvojene i lako dostupne.

Držite često korišćene predmete unutar dosega, a manje korišćene stavite na više ili niže police. Upotreba providnih posuda ili nalepnica takođe može poboljšati organizaciju i olakšati pronalaženje predmeta.

Izbor rešenja za uštedu prostora

U malom kupatilu, rešenja za uštedu prostora su od suštinskog značaja. Najbolje je investirati u kompaktne i višenamenske opcije za odlaganje, poput plutajućih polica ili ugradnih ormarića. Iskoristite vrata kupatila sa organizatorom za obuću preko vrata ili visećim stalakom za dodatno odlaganje.

Postavite poličicu u ugao kako biste držali toaletne potrepštine organizovane i van ivica kade. Koristite držače za peškire sa više nivoa kako biste maksimizirali vertikalno odlaganje za peškire.

Organizacija kutka za šminkanje

Održavajte vašu šminkersku stanicu bez nereda i efikasno organizovanom. Koristite delilice za fioke ili poslužavnik kako biste razdvojili i odlagali šminku, četkice i proizvode za negu kože. Razmislite o korišćenju rotirajućeg organizatora za kozmetiku ili providnih akrilnih kutija kako biste maksimizirali prostor na radnoj površini dok sve ostaje vidljivo.

Često korišćene predmete držite napred, a manje korišćene stavite u pozadinu kako biste održali čist i organizovan izgled.

Kako organizovati kupatilo: Upotreba korpi i organizatora

Mali organizatori mogu čuda učiniti za organizaciju kupatila. Koristite male korpe ili tacne da biste skupljali razne predmete poput pribora za kosu ili britvica. Često korišćene toaletne potrepštine držite u kadi za tuširanje ili maloj vodootpornoj korpi kako biste sprečili nered oko kade.

Oni ne samo da održavaju stvari urednim, već i olakšavaju čišćenje i održavanje vašeg kupatila. Pronađite savršeno Inabox rešenje: Vaš izvor za kutije za skladištenje teških tereta za vaše kupatilo.

Redovno održavanje i čišćenje

Održavanje organizovanog kupatila zahteva redovno čišćenje i sređivanje. Učinite to navikom da redovno sređujete i organizujete, obezbeđujući da sve ima svoje određeno mesto.


Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages