Ideje za kreiranje tamnog kupatila sa luksuznom notom

by | October 4, 2023
Ideje za kreiranje tamnog kupatila sa luksuznom notom

Svetlo, prostrano i lepo uređeno kupatilo obično je prvi izbor vlasnika kuća. Međutim, ako želite da vašem kupatilu dodate malo mračnog šarma i ličnosti, razmislite o korišćenju tamnijih boja i tekstura umesto svetlih.

Ideje za kreiranje tamnog kupatila: Otmeno i sa stilom

Tamna kupatila, bila ona mala polu-kupatila ili prostrana, mogu dodati mnogo stila i elegancije vašem domu. Transformacija kupatila u tamniji estetski izgled može se postići na mnogo načina, bilo da se radi o jednostavnoj zameni zavese za tuširanje, osvežavajućem sloju boje ili potpunoj rekonstrukciji od poda do stropa. Evo nekoliko omiljenih ideja za tamna kupatila.

Monohromatski dizajn

Korišćenje monohromatske palete sa tamnim tonovima uvek je dobar izbor za kupatilo. Za posebno elegantan izgled, koristite kvalitetnu boju u mat ili jajastoj završnici. Mat završnica na boji čini je suptilnijom i luksuznijom.

Počnite sa zavesom za tuširanje

Ako se pitate da li je crna boja pravi izbor za vaše kupatilo, isprobajte je dodavanjem crne zavese za tuširanje. Ovo je odličan način da eksperimentišete sa tamnijim izgledom kupatila pre nego se obavezujete na veliku renovaciju.

Efektna ljubičasta

Želite li zaista napraviti hrabar izbor sa svojim tamnim kupatilom? Obojite ga u ljubičasto. Ova bogata boja izražava ličnost i daje vašem kupatilu jedinstven izgled koji ga izdvaja od ostalih. Tamno ljubičasta boja je odličan izbor za polu-kupatila ili toalete, ali može dobro funkcionisati i u većim kupatilima. Preporučujemo da pre slikanja napravite uzorak kako biste videli kako će se boja osušiti.

Ideje za kreiranje tamnog kupatila: Dodajte tapete

Tapete su odličan način da vaše kupatilo postane tamnije. Mogu se birati u različitim uzorcima koji odgovaraju vašem stilu, što znači da ćete lako pronaći tamne tapete koje su elegantne i ozbiljne, kao i one koje su odvažne i zabavne. Upotpunite tapete tamnim radnim površinama i kabinetima kako biste postigli željeni izgled.

Minimalistički pristup

Minimalistički pristup tamnom izgledu kupatila, kao što je prikazan na slici iznad, stvara kontrast između crne boje na donjem delu zida i bež-zelene boje iznad, čime se postiže kupatilo koje istovremeno izaziva osećaj spokoja i dramatike. Tamna estetika se nastavlja sa crnim radnim površinama i okvirom ogledala.

Odaberite pločice tamnih boja

Pločice sa uzorcima u dubokim, tamnim bojama stvaraju jedinstven izgled u kupatilu, posebno kada se kombinuju sa duboko crnim kabinetima ili bakarnim akcentima. Boja pločica može biti ili otisnuta, ili može poticati od samog kamena, kao što su pločice ili backsplash od duboko obojenog granita.

Tamni mermer u kupatilu

Crni ili tamno zeleni mermerni materijali uvek će uneti luksuzan i visokokvalitetan izgled u kupatilo. Upotreba tamnog mermera oko kade donosi eleganciju i dramatičan stil u ovom prostoru. Za suptilniji pristup, koristite ga kao radnu površinu u polu-kupatilu.

Transformacija vašeg kupatila u tamniji i karakterističniji prostor može uneti jedinstvenu atmosferu i stil u vaš dom. Bez obzira na izbor, važno je pažljivo planirati i razmotriti sve detalje kako biste postigli željeni izgled.

Kako organizovati kupatilo: Funkcionalno i uredno


Borjana Božić

ume illus/gettyimages