Dnevna zona u jesenjim bojama: Tople crvena, žuta i narandžasta

by | October 2, 2023
Dnevna zona u bojama koje volimo: Zavodljiva crvena, žuta i narandžasta

Neki prostori jednostavno zahtevaju detalje u jarkoj boji, kako bi delovali toplije i prijatnije za boravak. Dnevna zona je pravo mesto u domu ako razmišljate o dinamičnom koloritu. 

 

Dnevna zona u bojama koje volimo

Pre razmeštanja nameštaja u dnevnoj sobi razmislite kojom se aktivnošću u njoj najviše bavite. Ukoliko vam služi za druženje, morate se pobrinuti da bude dovoljno mesta za sedenje i odlaganje čaša i tanjira. Ako dnevnu sobu koristite za čitanje ili slušanje muzike, pobrinite se da ima dovoljno prostora za odlaganje knjiga.

Članak se nastavlja posle reklama

U malim stanovima baš i ne možete biti previše kreativni, jer sam razmeštaj elemenata diktira prostor i položaj vrata i prozora. Nameštaj obavezno treba da bude svetle boje, a tepih manjih dimenzija.

Dnevna zona i dekorativni detalji

Greše mnogi koji misle da je dnevni boravak u kojoj dominira beli nameštaj sterilan. Naprotiv, ova “postavka” je idealna jer predstavlja odličan poligon u kojem će detalji koje izaberete odigrati ključnu ulogu. I što su upečatljiviji, npr. ukoliko su svi u jarko narandžastoj, prostor će delovati mnogo razigranije i toplije. Dakle, vreme je da krenete u potragu za jastučićima, vazama, lampama…

Članak se nastavlja posle reklama

Toplo i meko: Tepih u dnevnoj zoni

Materijali najvišeg kvaliteta i vrhunsko tradicionalno umeće izrade. Ovaj atraktivni tepih je ručne izrade i čini se da se između svake dve niti upliće ljubav.

Članak se nastavlja posle reklama

Dinamična trpezarija

Ako želite veselu i lepu atmosferu tokom zajedničkih obroka u trpezariji, razmislite o žutoj boji. Ona će podići atmosferu, a jednako će doći do izražaja u kombinaciji sa belom, ali i drugim bojama. Na primeru sa fotografije vidimo kako su žute stolice bile sasvim dovoljne kako bi ovaj kutak privukao pažnju, a zlatni detalji su tu da upotpune postavku.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako ovakav kolorit odgovara vašim afinitetima, budite kreativni i hrabri i uvedite crvenu, žutu i narandžastu kroz nameštaj ili detalje u vaš dom. Sigurno će lepo izgledati.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

Daniel de la Hoz/gettyimages