Zimski feng šui – pravila za protok dobre energije

by | November 9, 2023
Zimski feng šui - pravila za protok dobre energije

Energija koja čini da se osećamo dobro u svom prostoru može postati pomalo zarobljena i usporena tokom hladnijih meseci – ali zimski feng šui pomoći će da je ponovo pokrenete.

Zimski feng šui – pravila za protok dobre energije

Kada su dani kratki, a noći duge, sve je teže pronaći motivaciju za izlazak napolje. Zdravstvene prednosti protoka čistog kiseonika su dobro poznate, ali možda niste svesni važnosti pokretanja sveže i nove energije, poznatije kao zimski feng šui.

Koji su negativni uticaji zaglavljene energije?

U telu, zaglavljena energija izaziva bolest, a u domovima vrši pritisak na zdravlje, odnose, uspeh i opšte blagostanje. Za osetljivu decu ovo može biti posebno uznemirujuće.

Ona s enajčešće nalazi u prostorijama koje se ne koriste, nišama, ormarima i uglovima gde se vrata ili prozori ne otvaraju redovno radi protoka vazduha.

Još jedna velika prepreka protoku je nered, i dok se ova funkcija posebno odnosi na izazove održavanja protoka energije oko kuće zimi, ako imate nered, vrlo efikasno ćete blokirati dobre stvari da dođu do vas tokom cele godine.

Otvorite ulazna vrata i prozore na 10 minuta

Pripremite se! Predlaže se čak i da isključite grejanje na neko vreme, a zatim otvorite ulazna vrata, sva unutrašnja vrata i prozor u najmanje korišćenom delu vašeg doma. Tako ćete postići da svež vazduh struji kroz ceo dom. Ako to radite samo 10 minuta tokom dana, pojačaćete protok energije.

Kad god možete, otvorite prozor u spavaćoj sobi. Nije dobro spavati u hermetički zatvorenom prostoru, jer ljudi tokom noći izdišu ugljen-dioksid. Ako spavaća soba nije dovoljno provetrena tokom dana ostavljajući vrata otvorena, uveče ćete leću u krevet sa već iscrpljenim zalihama kiseonika.

Našem mozgu je potreban kiseonik da bi podržao naše telesne funkcije i da bi obnovio ćelije koje održavaju dobrobit tela, uma i duha, pa vas molimo da se pobrinite da imate pristup svežem vazduhu i danju i noću.

Uključite decu i kućne ljubimce

Drugi način povećanja protoka energije je aktiviranje kućnih ljubimaca i dece! Jedna od naših saradnica podstiče svoju decu da iz prostorije u prostoriju u kući mašući rukama u danima kada je previše hladno ili vlažno da bi izašli napolje. Ona zna da će ovo pokrenuti sve oblasti zaglavljene energije i učinila je to igrom za decu. To možete učiniti i sa nekim poslušnim kućnim ljubimcima.

Govoreći o kućnim ljubimcima, mačke vole da spavaju u oblastima gde je energija veoma mirna. U starim danima ova mesta su se zvala „veštičije tačke“, pa imate mačku, primetite gde se često sklupčaju, i budite sigurni da okrećete energiju oko njih, kako energija ne bi bila suviše mirna.

Zimski feng šui: Čišćenje prostora

Obavljanje više od osnovnih kućnih poslova takođe može pomoći da se zarobljena energija pomera i obogati tok energije. Cilj je da koristite organske proizvode tokom zimskih meseci kada su vrata i prozori zatvoreni kako bi se smanjio nivo toksičnih čestica koje se nakon toga motaju u vazduhu.

Bavite se vešom efikasno, umesto da dozvolite da se planine odeće i posteljine nadvijaju nad vama.

Pošto se prašina taloži u oblastima gde postoji stagnacija energije, to može pogoršati astmu, kašalj i probleme sa plućima. Prašina može da sadrži bakterije i virusne čestice, povećavajući rizik od infekcije i gripa, pa se pobrinite da efikasno uklonite prašinu i razmislite o ulaganju u prečistač vazduha kako biste smanjili alergene u vazduhu.

Energetsko čišćenje prostora

Ako ste imali period loše sreće ili se samo osećate kao da ste okruženi lošim vibracijama, razmislite o tome da uradite vrlo jednostavnu ceremoniju energetskog čišćenja za svoj dom. Ovo je vekovima stara praksa da se prostor osveži nakon emocionalnog uznemiravanja, bolesti ili nesreće ili samo da se dočeka nova sezona. Takođe je savršeno ako ste se upravo preselili u novi dom da biste izbacili energiju prethodnih vlasnika.

 

Miljana Momirović

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus