Najvažnija feng šui pravila: U hodniku sve počinje i završava se

by | November 2, 2023
Najvažnija feng šui pravila

Dobra energija u prostoru doprinosi rasterećenijem umu i osećaju blagostanja u prostoru. Pogledajte koja feng šui pravila su prioritet u svakom domu.

Najvažnija feng šui pravila: U hodniku sve počinje i završava se

Namena prostorije

Kada ulazite u vaš dom, bila to kuća ili stan, hodnik je prvi i poslednji prostor kada se ulazite ili izlazite na vrata. S obzirom na to, ova prostorija je mesto gde sva energija ulazi ili ostaje zarobljena. Dakle, kada razmišljate o uređenju vašeg hodnika, feng šui pravila na prvo mesto stavljaju njegovu namenu.

Neka prostor radi za vas

Procenite koje stvari su vam neophode u hodniku, a koje jednostavno ometaju prostor. Jakne i kaputi u malom predsoblju stvaraju prepreke, ne samo prostorno, već i energetski. Sagledajte ove probleme i koristite drugo mesto za odlaganje garderobe koju ne koristite svakodnevno, a u hodnik odložite stvari koje su vam zaista svakodnevno potrebne. Ne dozvolite da vam prostor odmaže jer feng šui pravila zapravo olakšavaju i otpuštaju negativnu energiju.

Sve ima svoje mesto

Iako vam se ne čini kao značajno, ideja da svaki predmet ima svoje mesto zaista energetski rasterećuje prostor, a i doprinosi urednosti bez mnogo truda. Neka svaka sitnica u vašem hodniku ima namenski prostor – bilo da je to kukica na zidu za ključeve, tanjirić na komodi ili dekorativna korpa za odlaganje. Male stvari mogu da pojednostave i osobode od stresa vaše svakodnevne dolaske i odlaske iz doma.

Osim toga, možda nekim predmetima jednostavno nije mesto u hodniku.

Feng šui pravila za osvetljenje u hodniku

Iako je vaš hodnik mali, on može delovati vizuelno manje usled lošeg osvetljenja ili rasporeda istog. To ne znači da je rešenje da postavite što jaču sijalicu. Zapravo, najbolji način da ovo postignete jeste da koristite nekoliko izvora meke svetlosti za stvaranje toplog ambijenta. Počnite od fokusnog osvetljenja ali ne zaboravite na stonu lampu za komodu ili zidno osvetljenje. Korišćenje svetlosti je jedan od najlakših načina da vizuelno i energetski osvetlite svoj prostor.

Ogledala i umetničke slike

Mala ulaganja kao što su ogledala i umetnička dela mogu ne samo da ožive prostor već i vaše iskustvo u njemu. Zamislite da se vraćate kući nakon dugog teškog dana i umesto da vas dočeka tužan prazan zid, gledate u zadivljujuću fotografiju sa svojih putovanja ili na mesto koje ste voljni da posetite. Taj vizuelni prikaz će odmah izazvati pozitivnu emociju u vama koja se, zauzvrat, talasa po vašem domu.

 

Miljana Momirović

ArchiViz/GettyImagesPlus