Nar prema feng šuiju: Ovako ćete privući bogatstvo

by | October 9, 2023
Nar prema feng šuiju

Kada čujete reči feng šui, voće nije prva stvar koja vam pada na pamet. Ipak, nar prema feng šuiju doprinosi izobilju novca. Evo gde da ga postavite.

Nar prema feng šuiju: Ovako ćete privući bogatstvo

Simbolika nara prema feng šuiju

Ako ste ikada otvorili nar, znate da je preplavljen stotinama živahnih semenki nalik graguljima. Ove semenke simbolizuju plodnost i sreću za porodicu. Takođe može da simbolizuje prilike za ostavljanje značajnog nasleđa.

Boja nara, obično živocrvena, povezana je sa energijom vatre. Element vatre je povezan sa inspiracijom i prepoznavanjem, i to je boja oblasti slave u feng šui-u. Ovo se povezuje sa idejom stvaranja prosperitetnih i uspešnih projekata u svetu i inspiracije za isto.

Članak se nastavlja posle reklama

Crvena je takođe najpovoljnija boja u feng šuiju jer je boja vitalnosti. Samo posmatrajući boju ploda i semenki nara, možemo osetiti tu živost. Njegova boja je toliko živa da se zapravo može koristiti za pravljenje boja. Nar se takođe smatra superhranom i bogat je korisnim hranljivim materijama i lekovitim svojstvima.

U kineskim motivima, često ćete videti nar koji čini trijadu sa jabukom i breskvom. Dok nar predstavlja mnogo potomaka, jabuka predstavlja miran i zadovoljan život, a breskva je povezana sa dugim životom. Nar se takođe često nalazi u paru sa zlatnom ribicom, još jednim povoljnim simbolom.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako koristiti nar prema feng šuiju?

Inspiracija i bogatstvo

Ako želite da inspirišete prosperitet i ideje, nar vam može pomoći da prikupite povoljnu energiju elementa vatre kako biste to i uspeli. Pokušajte da stavite korpu nara ili sliku nara u svoj dom sa ovom namerom. Kuhinja je odlično mesto za dodavanje nara, pošto je kuhinja povezana sa bogatstvom u feng šui-ju. Takođe možete postaviti ovaj simbol u svoju kućnu kancelariju ili radni prostor, ako želite da pozovete više novca i inspiracije u svoju karijeru.

Privucite ljubav i novac: Ritual za čišćenje negativne energije

Članak se nastavlja posle reklama

Plodnost

S obzirom na povezanost nara sa plodnošću, on može biti moćan simbol kada želite da dovedete novo dete u svoju porodicu. Da biste radili sa narom kako biste podržali ovu nameru, poželećete da pronađete dečiji deo bagua u vašoj spavaćoj sobi, koji se na kineskom zove Dui. Da biste to uradili, stanite na glavni ulaz u svoju spavaću sobu okrenuti prema unutra i zamislite mrežu tri po tri koja se proteže preko sobe. Srednji deo na desnoj strani biće oblast za decu. Ovde možete postaviti slike nara sa namerom da podržite svoju plodnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Nar prema feng šuiju

Takođe možete da unesete motiv nara, jabuke i breskve zajedno da pozovete sreću sa potomcima, mir i dug život. To možete učiniti tako što ćete ova tri voća staviti zajedno u činiju za voće ili pronaći umetničko delo koje uključuje slike ovih plodova.


Miljana Momirović

DianaRui/GettyImagesPlus