Kako urediti dnevni boravak sa prozorima?

by | October 10, 2023
dnevni boravak sa prozorima

Imati dnevni boravak sa prozorima zaista doprinosi prijatnijoj energiji i svežini. Pogledajte kako postaviti nameštaj za maksimalno uživanje.

Prozori nude zadivljujući pogled na spoljašnjost, okružen prirodom ili urbanom panoramom, a vašoj dnevnoj sobi pruža šarmantan karakter i izuzetnu osvetljenost. U nastavku pogledajte kako da u potpunosti iskoristite ovu prednost i postavite nameštaj na pravi način.

Kako urediti dnevni boravak sa prozorima?

Sofa je centralni deo dnevne sobe, ona je ta koju ćete prvo morati da postavite tako da je ostali elementi okružuju.

Članak se nastavlja posle reklama

Položaj nameštaja za dnevni boravak sa prozorima

Sofa

Kada je u pitanju dnevni boravak sa prozorima imate nekoliko rešenja:

  • Garnitura/sofa se može postaviti okrenuta ka prozorima, ali postavite zavese koje će vas zaštititi od previše svetla bez zatamnjenja prostora.
  • Sofa se može postaviti bočno od prozora: možete uživati u pogledu bez sunca u očima.

  • Nameštaj takođe može biti leđima okrenut prozoru. Ovo pozicioniranje je ipak dobar način da se olakša cirkulacija, naročito u slučaju male dnevne sobe (ili ako pogled nije izvanredan). Međutim, odlučite se za sofu sa niskim naslonom da bi svetlost kružila.

Fotelja

Pored vaše sofe, ne ustručavajte se da postavite više mesta za sedenje. Vaš dnevni boravak sa prozorima postaće još funkcionalniji kada u pogledu budete mogli uživati sa nekoliko tačaka gledišta.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevni boravak sa prozorima: Klupa

Još jedno mesto za sedenje koje veoma dobro funkcioniše: postavite klupu ispred prozora čije je sedište maksimalno do visine okvira prozora i čiji minimalizam ne ometa dragoceni pogled. Osim toga, nudi dodatan prostor za odlaganje korpi ispod klupe, a da to ne izgleda pretrpano u prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

TV kutak

Izbor mesta na tv-u nije trivijalan: svetlina i refleksije bi zaista mogle da vam pokvare gledanje serija ili filmova. Nemojte postaviti TV kutak ispred prozora, a kamoli ispred njega. Najbolje je da se uverite da je ekran bočno od prozora i da imate postavljene zavese za filtriranje sunčeve svetlosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Položaj nameštaja u dnevnoj sobi za vizuelno veći prostor

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Tom Merton/GettyImagesPlus