Kako čistiti za tihi luksuz u prostoru?

by | December 6, 2023
Kako čistiti za tihi luksuz u prostoru

Ovakva rutina čišćenja ne samo da će uneti tihi luksuz u vaš dom, nego će i sprečiti gomilanje nereda i gubljenje vremena na generalno pospremanje. Otkrivamo vam savete za uvek uredan dom.

Kako čistiti za tihi luksuz u prostoru?

Za tihi luksuz vam nije potreban otmen nameštaj i skupoceni dekorativni predmeti. Osnova svega je čist i uredan prostor, a ovi trikovi će to obezbediti.

Uklanjanje prašine

Uklanjanje prašine sa površine i sprečavanje vidljivog nakupljanja nereda je neophodno za luksuzni prostor.

Razmislite o korišćenju krpe od mikrovlakana za brisanje prašine s površina, jer ona efikasno hvata čestice bez njihovog širenja unaokolo. Osim toga, preporučujemo i da uložite u prećiščivač vazduha i kvalitetan usisivač sa filterima kako bi se poboljšao kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i stvorio ambijent u kojem se možete lako opustiti.

Sredstva za čišćenje

Iako sva sredstva za čišćenje u suštini obavljaju isti posao ali ako želite da dodate dašak luksuza, nema štete u tome da potrošite još malo više za visokokvalitetan ali i lepo mirišljav proizvod.

U prodavnicama možete pronaći i luksuzne proizvode za čišćenje koji ne samo da efikasno čiste već ostavljaju prijatan miris, doprinoseći otmenom ambijentu.

Prazne površine

Pored redovnog čišćenja, održavanje urednog doma je neophodno za taj luksuzni izgled. Otklanjanje nereda radi tihog luksuza obično uključuje podsticanje minimalizma kod kuće za čiste površine koje se lako održavaju, dok se ostali nered čuvaju u luksuznim korpama za skladištenje, kaže ona.

Dnevna rutina za tihi luksuz

Ponavljanje je neophodno ako želite da vaš dom ostane luksuzni prostor svakog dana, a ne samo nakon generalke vikendom. To znači uvođenje rutine koje se lako možete pridržavati, kao što je rutina zatvaranja smene.

Unošenje malih navika čini veliku razliku u održavanju čistog izgleda doma. Uložite samo nekoliko minuta svakog dana na pospremanje i vratite stvari na njihovo mesto. Ono što takođe može biti od velike pomoći je da odložite predmete gde im je mesto čim prestanete da ih koristite.

Hodnik bez obuće

Jedna stvar koju ćete uvek videti u pravom luksuznom domu je pravilo hodnika bez obuće. Ovo pomaže da vaši tepisi budu čisti, a vaše predsoblje prijatnog mirisa.

Da biste pomogli u primeni ovog pravila u sopstvenom domu, razmislite o skladištenju cipela na svim ulaznim mestima u kući i ponudite papuče ili kućne cipele porodici i gostima ako im je neprijatno da hodaju samo u čarapama.

Prijatan miris

Iako tehnički ne čisti vaš prostor, ali ništa ne kaže ‘čisto’ kao dobro namirisan prostor.

Poboljšajte atmosferu mirisnim svećama ili difuzerima eteričnih ulja sa umirujućim notama poput lavande ili eukaliptusa. Ovo ne samo da dodaje dašak luksuza, već i promoviše osećaj spokoja.

Miljana Momirović

hemul75/GettyImagesPlus