Kako da veštačka novogodišnja jelka izgleda prirodno?

by | December 6, 2023
Kako da veštačka novogodišnja jelka izgleda prirodno

Ne morate žrtvovati estetiku jer veštačka novogodišnja jelka takođe može izgledati vrlo privlačno. Obratite pažnju na ovo pri izboru i dekoraciji.

Kako da veštačka novogodišnja jelka izgleda prirodno?

Od zaboravljanja gustine grana do postavljanje jelke bez postolja, u nastavku pogledajte najčešće greške.

Proverite broj vrhova

Broj vrhova je u suštini koliko iglica ima veštačka novogodišnja jelka – i što je više igala, to će izgledati realnije.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako zaboravite da proverite, moglo bi da dobijete drvo koje izgleda previše retko. Jedan od načina da se ovo popravi je korišćenje veštačkog snega koji to može malo da kamuflira i stvori iluziju gušćeg drveta.

Ako vam je važno da novogodišnja jelka izgleda što je moguće realnije, ciljajte na između 800 i 900 vrhova, sve dok ste spremni da platite više.

Pogrešna veličina

Iako to može biti očigledno, kupovina ogromne veštačke novogodišnje jelke nije uvek najbolj izbor. Bilo bi idealno da, pre kupovine, izmerite prostor u koji možete smestiti vašu jelku. Ne zaboravite da uzmete u obzir i visinu jelke jer u suprotnom, može izgledati zgnječeno.

Članak se nastavlja posle reklama

Veštačka novogodišnja jelka (ukoliko ciljate na visinu) visine 180-210cm biće sasvim prikladna u većini dnevnih soba, a ukoliko imate visoke plafone, možete se odlučiti i za viši model.

Postolje za novogodišnju jelku

Nijedna veštačka novogodišnja jelka ne bi trebalo da bude bez postolja ili kragne. Postoje različite opcije koje će vam pomoći da napravite pozadinu za poklone ispod drveta. Za teksturalni izgled sa prirodnim tonovima, izaberite suknju za jelku. Ako kupujete ideje za novogodišnje ukrašavanje u tradicionalnom stilu na umu, razmislite o dizajnu bele drvene kutije kako biste formirali osnovu vaše jelke.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrsta i gustina – veštačka novogodišnja jelka

Kada je u pitanju odabir veštačke novogodišnje jelke preporučuje da obratite pažnju na gustinu ili punoću drveta, jer to utiče na to koliko grana ima, koliko ukrasa može da drži i koliko će prirodno izgledati.

Sa toliko mnogo izbora, pronalaženje prave veštačke jelke može biti teško. Obavezno proverite tip grane. Neke dolaze trajno fiksirani na svoje mesto, i iako imaju tendenciju da budu malo fleksibilnije, pa vredi izabrati drvo sa podesivim granama koje se mogu pomerati da biste dobili željeni izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

nerudol/GettyImagesPlus