Tradicionalna novogodišnja dekoracija – saveti za topli šarm

by | November 29, 2023
Tradicionalna novogodišnja dekoracija

Ovo je dokaz da tradicionalna novogodišnja dekoracija prevazilazi sve trendove jer njena magija ulepšava svaki prostor. Pogledajte najlepše ideje za ukrašavanje.

Tradicionalna novogodišnja dekoracija – saveti za topli šarm

Od prihvatanja tradicije ručno pravljenih ukrasa, do klasičnih prazničnih šema boja na vašim ukrasima, istražite omiljenje ideje za tradicionalnu novogodišnju dekoraciju kako biste stvorili potpuno bezvremenski praznični prikaz.

Novodišnja jelka

Ništa nije tako bezvremenski kao sveža, prava novogodišnja jelka. Ovo predstavlja klasičan način da u svoj dom unesete tradicionalan praznični duh.

A da bi stvari bile super tradicionalne, ne možete nadmašiti lepotu pravog drveta, kao što je jela, smrča ili bor. Potražite veliku, klasičnu jelku i ukrasite je novogodišnjim lampicama, crvenim, zlatnim, zelenim ili srebrnim ukrasima i kariranim detaljima koji garantovano stvaraju prijatan i topao ambijent.

Klasična šema boja

Jedna od najtradicionalnijih kombinacija boja za praznike mora biti crvena i zlatna. Ako želite da ovu klasičnu šemu boja podignete na viši nivo i učinite da se deluje još luksuznije, dodajte i sloj toplih metala kao što su bakar ili bronza. Ove kombinacije boja uvek dobro funkcionišu u domovima svih stilova.

Za prelepu prazničnu dekoracija crvena je, naravno, klasična boja. Veselo, svetlo i toplo, govori o zimskim bobicama, Rudolfovom nosu, vencima novogidšnje zvezde i crvenim obrazima. Kada postavljate sto, teško je pogrešiti koristeći tamnocrvene ukrase sa obiljem sveća i velikodušne vaze sa cvećem i iglicama kao središnji deo.

Praznični ambijent sa svećama

Šta može biti tradicionalnije od prijatnog, toplog i primamljivog sjaja svetlosti sveća? Naravno, mnogi od nas koriste sveće tokom cele godine kako bi u svoje domove uneli prijatan miris, stil i ambijentalno osvetljenje, ali ovde pričamo o jednostavnim (najbolje visokim) svećama.

Dok pomažu mračnim i hladnim danima da se osećaju prijatnije i toplije, sveće su zaista divno svestran i bezvremenski ukras za praznike. Od visokih sveća koje su postavljene na trpezarijski sto, do grupe manjih sveća koje se koriste za ukrašavanje polica i stočića za kafu, postoji nešto superposebno u njima dok se isčekuje Nova godina.

Tradicionalna novogodišnja dekoracija

Koristite ukrase inspirisane vintidž stilom na svojoj jelci i u celom domu, kao što su retro šljokice koje svetlucaju, plišane mašne i udobne čarape.

Definitivno smo videli porast tradicionalnog stila dekoracinja ove godine gde se koriste nostalgične dekoracije inspirisane starinskim elementima, stvarajući divan retro osećaj.

DIY novogodišnji ukrasi

Od pravljenja prazničnog venca, do izrade tradicionalnih ukrasa za vašu jelku i venaca od osušenih narandžasta, dodir jedinstvenog i DIY projekata je odličan način da vaš dom učinite tradicionalnijim.

Bilo da okačite ručno rađene ukrase od prethodnih godina ili započnete novu prazničnu tradiciju ove godine, ovi ukrasi će uvek dodati udoban, klasičan šarm vašem prostoru.

Novogodišnji ukrasi koje možete napraviti i sami

Miljana Momirović

Tom Merton/GettyImagesPlus