Novogodišnji ukrasi koje možete napraviti i sami

by | November 16, 2023
Novogodišnji ukrasi koje možete napraviti i sami

Ne postoji bolji način da unesete prazničnu dekoraciju u prostor od lično pravljenih komada. Ovakvi novogodišnji ukrasi su zaista zadivljujući.

Novogodišnji ukrasi koje možete napraviti i sami

Praznični venac

Bezvremenska praznična tradicija koju mnogi od nas prate iz godinu u godinu, prihvataju lepotu sezonskog lišća i cveća i prave praznični venac. Magija je u tome što ne postoji pravi način da to uradite, niti je moguće pronaći dva ista venca.

Bez obzira da li sakupljate grančice, paprati, bobice ili šišarke iz svog dvorišta i bašte, ili idete u svoju lokalnu cvećaru, venac će garantovano dodati privlačan prirodni akcenat u vaš prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseći venac

Da biste svom domu dodali malo topline, prikupite dodatno cveće i lišće i povežite ih uz pomoć niti. Za koordinisan izgled, visećim vencem možete ukrasiti svoj kamin, trpezarijski sto ili ga čak obmotati oko stepenica.

Članak se nastavlja posle reklama

Kutija za poklone

Ove kutije za poklone koje podsećaju na bombonice su zabavan i iznenađujući detalj na trpezarijskom stolu u vreme praznika. Ručno izrađene kutije za višekratnu upotrebu nisu samo ekološki prihvatljive, već su i fantastični ukrasi za trpezarijski sto.

Od rukom pisanih šala do malih poklona za božićni sto i čokoladica, ovaj maleni detalj može učiniti da vaš praznični stoni pejzaž bude jedinstven.

Članak se nastavlja posle reklama

DIY novogodišnji ukrasi za jelku

Novogodišnja tradicija za mnoge je kačenje starih, ručno rađenih ukrasa na jelku – čak i ako nisu u skladu sa ostalim ukrasima. Ali zašto ne biste u potpunosti prihvatili ovu tradiciju i svake godine napravili novi dizajn ručno rađenih ukrasa?

Članak se nastavlja posle reklama

Praznična dekoracija od papira

Dekoracije od papira su jedna od najlakših ideja za prazničnu dekoraciju koju možete napraviti i sami. Od lepih papirnih pahuljica koje se koriste za dekoraciju prozora, do papirnih lanaca i visećih papirnih ukrasa za vašu jelku. Ništa nije tako tradicionalno kao ukrasi od papira.

Članak se nastavlja posle reklama

DIY praznične sveće

Što više sveća imate u svom domu za praznike, to bolje. Jedan od najraznovrsnijih ukrasa enterijera, sveće mogu da unesu prostoriju prelepi miris, da pruže meko, udobno osvetljenje i, naravno, da postanu pravi stilski detalj u prostoru. Toliko je jednostavno napraviti sopstvene sveće od pčelinjeg voska – možete ih namirisati po želji, ukrasiti suvim voćem i čak dodati u praznični poklon za prijatelje i porodicu. Win-win 🙂

Članak se nastavlja posle reklama

Advent kalendar

Šta je bolje od održivog advent kalendara i novogodišnje dekoracije koji su spojeni u jedno? Bez obzira da li kreirate adventski kalendar sličan onome sa fotografije, koristeći kanape i pamučne kese ili okačite male, umotane poklone na kaminu ili zid, on vam omogućava da pripremite posebnu kolekciju poklona za svoje najmilije, čineći tradiciju odbrojavanja jedinstvenom i ličnom.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Doralin Tunas/GettyImagesPlus