Novogodišnja dekoracija: Najveći trendovi za 2023/24.

by | October 20, 2023
Novogodišnja dekoracija

Zaboravite na kič. Novogodišnja dekoracija ove sezone probudiće u vama najdublje emocije kroz tople boje i vintidž elemente. Pogledajte glavne trendove za doček 2024. godine.

Od neočekivanih šema boja do iznenađujućih materijala i završnih obrada, novogodišnja dekoracija i trendovi koji će unaprediti izgled enterija će vas inspirisati da rano počnete da širite praznično veselje. Otkrivamo vam sve u nastavku.

Novogodišnja dekoracija: Najveći trendovi za 2023/24.

Stakleni ukrasi

Ovogodišnja sezona praznika inspirisana je vintidž stilom i staklenim ukrasima koji se čuvaju iz godine u godinu. Novogodišnji motivi ali i potpuno neobični oblici staklenih ukrasa ove godine krasiće jelku bez mnogo truda. Jarke boje i ručno rađeni detalji dodaju magiju gde god da ih postavite. Pored vaše novogodišnje jelke, možete ih staviti i u činije na središnji deo stočića u dnevnoj sobi.

Metalik novogodišnja dekoracija

Sjaj i glamur tokom praznika se podrazumevaju ali ove godine sve je dvostruko metalik. Dekoracija sa metalnim akcentnima u trendu je ne samo za prazničnu sezonu, već i za 2024. godinu, pa jednostavno potražite neutralne motive koje možete izložiti i na proleće.

Tople boje

Tradicionalne zlatne i srebrne su i dalje aktuelne ali šta kažete na malo rumenih, pastelnih i hladnih tonova? Novogodišnja dekoracija ove sezone biće prigušenija, mirna ali i dalje stvarajući toplu prazničnu atmosferu.

Minimalizam

Ako je vaš stil više minimalistički, dobra vest je da novogodišnja dekoracija ne mora da bude tako kič. Prihvatite neutralne tonove u vašem domu i budite umereni se dekoracijom. Manje smele zelene i crvene boje zameniće prigušenazelena i neutralni tonovi koji dodaju praznični šarm u prostoru.

Staklene čaše u boji dragulja

Bogati tonovi dragulja: bordo, tirikizna, smaragdnozelena i luksuzni metali su u ovoj prazničnoj sezoni. Stakleno posuđe je odličan način da prihvatite trend. Iako se čini prazničnim, to je takođe investicija koju ćete koristiti tokom cele godine – na primer na otvorenim policama kuhinje.

 


Miljana Momirović

Ольга Симонова/GettyImagesPlus