Praznična dekoracija u malom prostoru sa ukusom

by | November 8, 2023
Praznična dekoracija u malom prostoru

Ukoliko vas prostor ograničava ili jednostavno želite da stvari ostanu svedene, ova praznična dekoracija je savršena – minimalistička ali privlačna. Pogledajte najlepše ideje za uređenje male dnevne ili spavaće sobe.

Praznična dekoracija u malom prostoru sa ukusom

Mala novogodišnja jelka

Jelke mogu zahvatiti ogroman prostor ali postoji mnogo drugih načina da se širi praznično veselje. Na primer, izložite svoje omiljene ukrase na malu jelku ili u kristalnu posudu umesto da izvlačite celu jelku od poda do plafona.

Praznična dekoracija svećama

Da li je išta prikladnije za najudobnije doba godine od toplog ambijenta uz sveće? One su jednostavan način da dodate praznični duh bez žrtvovanja prostora. Budite kreativni i postavite neke svečane sveće na elegantan poslužavnik, na prozorske daske ili na stočić za kafu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Francois (@francois_et_moi)

Zamenite postojeću dekoraciju

Umesto da dodajete dekoraciju, jednostavno zamenite postojeće predmete sa nečim na temu praznika koje je otprilike iste veličine. Na primer: Zamenite uokvirene fotografije na policama ili stolovima sa svečanim umetničkim slikama, patuljcima, mini božićnim jelkama, itd. Održavanje ravnoteže je ključno za izbegavanje da se prostorija oseća pretrpanom ili manjom.

Svetle boje

Verovatno ste čuli za pravilo dizajna koje kaže da tamne boje mogu učiniti da mala prostorija izgleda još manja. Kao što će svetlije boje zidova učiniti da soba izgleda prostranije, isto se može reći i za vaše praznične dekoracije. Umesto da se oslanjate na tradicionalne crvene i zelene ideje za praznično ukrašavanje, posegnite za nijansama slonovače, krem i bež da bi stvari ostale svetle.

Kohezivnost

Prilikom ukrašavanja za praznike u malom prostoru, pridržavajte se šeme boja u sobi kako biste sprečili da se prostorija oseća pretrpano. Na primer, ako je dnevna soba prethodno bila ofarbana u tamnoplavo i opremljena belim stočićem za kafu, možete se odlučiti za belu novogodišnju jelku sa tamnoplavim, svetloplavim, srebrnim i belim ukrasima.

Praznični poslužavnik

Ukrasite poslužavnik nekim od svojih omiljenih prazničnih dekoracija i stavite ga na svoj stočić za kafu, barska kolica, kuhinjsku radnu ploču ili trpezarijski sto da biste prizvali praznični duh i održavali stvari organizovanim. Sve što vam treba je nekoliko svečanih predmeta – poput sveća, ukrasa, veštačkog snega, grančica zelenila ili šišarki.

Dekoracija trpezarijskog stola

Ideje za praznično ukrašavanje nisu ograničene samo na dnevnu sobu – čak i u malom prostoru, možete dodati svečane dodatke svojoj kuhinji i trpezariji! Postavite na svoj venac ili ukrasni posložavnik, okačite ukrase na komode ili naslone stolica ili dodajte na svoj sto zimski buket ili sušene grančice u zlatnim ili srebrnim bojama.

Pokloni ispod jelke

Ne čekajte Badnje veče da Deda Mraz stavi poklone pod jelku – obavite njegove dužnosti unapred i sami ih stavite tamo! Ovo će učiniti da se prostor oseća prijatnije, a da ne zauzima previše prostora. Osim toga, gledanje poklona ispod drveta verovatno će izazvati nostalgična osećanja i uzbuđenje iz detinjstva, što nikada nije loše.

Monohromatski stil

Ako ste minimalista u duši, monohromatska atmosfera vašim prazničnim dekoracijama pružiće jednostavan i čist izgled. Za neutralnu ili belu šemu koja ne deluje dosadno, uključite dimenziju i teksturu sa stablom ili vencem i pomešajte metalne elemente i ukrase različitih oblika i veličina.

Praznična dekoracija zidova

Za jednostavan sezonski prikaz, zamenite trenutne zidne dekoracije za neke praznične opcije. Ovo može biti bilo šta, od živahnih umetničkih slika do papirnih pahuljica, čarapa ili božićnih čestitki. Ne postoji pogrešan način da se to uradi, i to je odličan način da ulepšate svoj dom za sezonu bez žrtvovanja prostora.

Jednostavna novogodišnja jelka

Ima nešto u jednostavnosti drveta bez ukrasa – elegantna je, bez problema i moderana. Međutim, ako vam obična jelka izgleda prazno, dodajte mali toper da sve povežete ili ga umotajte u svetlucava svetla za suptilni sjaj.

Toplo osvetljenje

Toplo osvetljenje je posebno privlačno i prijatno tokom praznika. Za meko, praznično osvetljenje, ne možete pogrešiti sa sijalicama, posebno onima u obliku pahuljica ili zvezda. Zamotajte ih oko stepeništa ili stuba ili ih strateški okačite uz zidnu oblogu. Takođe možete postaviti svetlucavi LED venac na zid umesto umetničkog dela.

Miljana Momirović

Julia Klueva/GettyImagesPlus